Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema subwoofer


Guest bilutza

Recommended Posts

Am avut un Genius 5000 si s-a dus subwooferul.am ramas doar cu difuzorul de bass si ca sa nu il tin degeaba mi-am luat un filtru de bass compatibil cu difuzorul ( difuzorul are 85 W si este pe 8 ohmi) filtrul suporta de la 10 W pana la 100 W.Am legat filtrul la difuzor si l-am conectat la o combina.De mers...merge dar bass nu are cam deloc :jytuiyu .Daca dau mai tare combina imi gajaie difuzorul dar bass tot degeaba.Unde gresesc si ce ar mai trebui sa fac?PS:Bass-ul se aude mai degraba ca o medie dar filtrul este de bass.Tin sa precizez ca am pastrat cutia veche de la subwoofer(are importanta si asta)?

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Din cate ai povestit , inteleg ca ai folosit difuzorul in aer liber , fara incinta , :rade: .........?Daca este asa , atunci i-ti sugeres sa montezi difuzorul inapoi in incinta de unde l-ai scos , impreuna cu filtrul si sa mai incerci inca o data.Si nu ar strica sa studiezi putin despre difuzoare : principiu de functionare , aplicatii ale acestora , forte si marimi asociate cu functionarea difuzoarelor...Bafta !

Link to comment

Cel mai probabil geniusul avea procesor pt difuzorul e bass, avea ceva pt a scoate tot basul din difuzorul ala minuscul... Avea ceva boosturi fix pe frecventa pe care o poate reda difuzorul acela cat de cat, nu prea jos, dar indeajuns cat sa zici ca reda ceva bass, probabil in jurul a 55 de hz, ceva genul. Daca ai avea un egalizator mai cat de cat si ai da cativa decibeli pe 60 de hz, 50 de hz cam asa, ar suna mai bine. Cauta pe winamp niste pluginuri, intra pe winamp.com si cauta la plugins, la search scrie eq, si era unul cu portocaliu, sau vezi ce gasesti, si ajuta-l putin cu frecvente joase.Este un difuzor slab, dar era facut sa sune cat de cat din fabrica cu niste boosturi dar per total nu se poate numi subwoofer, mai degraba woofer.

Link to comment

dupa cum spune bine domnul Ionescu Liviu,Geniusul tau are ptr. difuzor un bloc special(un filtru pe frecventa de rezonanta a dif-ului,si un amplificator facut special sa redea acea plaja ingusta de frecvente joase).difuzoarele din sistemele astea ieftine,cum e si Geniusul tau 5000 sunt de foarte proasta calitate constructiva,"no-name"uri de duzina. eu unul ati recomand cea mai buna metoda sa-l refaci, ca sa se auda ca inainte,de cand era ok,fara sa te mai complici cu alte filtre,softuri speciale si alte modificari,sa schimbi difuzorul cu altul identic,compatibil(dimensiuni,impendanta,putere).este singura metoda,cea mai recomandata,ca sa "readuci la viata" Geniusul tau.

Link to comment

am incercat difuzorul si fara filtru si este o foarte mica diferenta :jytuiyu cu filtru este un bass mai profund si fara este bass normal...Cu programul recomandat am incercat si merge..dar imi afecteaza si satelitii.Eu pentru sateliti folosesc o statie facuta de un prieten din ce a gasit prin casa(sa zic asa) este facuta dintr-un DVD Player vechi si nu scoate mult...cam 15 W pe canal si are 2 canale.Si pentru subwoofer folosesc o combina de-a lu' tata de prin 97'-98'...un Mekosonic imbatranit saracu(combina a avut ca boxe unele de 10 W).Acum sincer nu stiu ce sa mai fac :jytuiyu Am cautat transformator pentru sistem sa il fac dar degeaba.Nimic...Am vrut sa il rebobinez dar unii mi-au spus ca este cam 70-80 RON si pentru banii astia nu il rebobinez ca mai tarziu sa mi se duca altceva la chinezaria de Genius.

Link to comment

I-a gandeste-te ce are in minus fata de varianta sa complect functionala ?............. :nas: ........................EXACT ! , panoul din spate !!!

Este o constructie Band-pass => panoul din spate facea parte din incinta => deci taie o bucata de pal la dimensiunile necesare si prinde-l la locul sau , poti chiar sa folosesti aceleasi gauri de prindere.

Spor la treaba !

 

Ps: Acopera si gaura aia mica din coltul dreapta sus .

Link to comment

Si pentru subwoofer folosesc o combina de-a lu' tata de prin 97'-98'...un Mekosonic imbatranit saracu(combina a avut ca boxe unele de 10 W)

Daca pe boxe scria 10W , inseamna ca amplificatorul din combina este mult prea slab pentru acel bass( aprox 5w ). Incearca sa-l probezi pe o statie , cu macar 20W , sa vezi ce se intampla. Filtrul cred ca l-ai montat bine , ca nu are decat 2 pini la intrare si 2 la iesire ( cel putin asa ar terbui sa fie )Bafta !
Link to comment

Si pentru subwoofer folosesc o combina de-a lu' tata de prin 97'-98'...un Mekosonic imbatranit saracu(combina a avut ca boxe unele de 10 W)

Daca pe boxe scria 10W , inseamna ca amplificatorul din combina este mult prea slab pentru acel bass( aprox 5w ). Incearca sa-l probezi pe o statie , cu macar 20W , sa vezi ce se intampla.
Asta clar, ca TDA7294 folosit pe Genius are 75W RMS.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines