Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Program inventar componente


The Stressmaker

Recommended Posts

Am ajuns in situatia in care nu mai pot tine mental "inventarul" la tot ce am, si, din cauza faptului ca multe din componente sunt in tot felul de cutii, am ajuns la concluzia ca am nevoie de un program de inventariere. Rog pe cine foloseste asemenea programe, sa-mi recomande un program (de preferinta freeware), care sa aiba urmatoarele facilitati:

- sa pot da nume componentei impreuna cu un index si sa o pot aseza pe categorii sau locatie

- sa pot asocia o poza (sau mai multe) acelei componente

- sa pot avea optiunea de a adauga o descriere componentei

- sa aiba functie de cautare dupa oricare din textul denumirii sau dupa cuvinte din descriere

Cel mai apropiat de aceste optiuni este R6 Home Inventory http://www.r6software.com/ , dar acesta nu are functia de "Detalii" unde sa pot adauga comentariile mele. Pe mine ma intereseaza sa tin evidenta la ce am si nu cat costa fiecare. Orice informatie despre un asemenea program este binevenita.

Link to comment
Share on other sites

ghimpe-- mai bine instalezi o platforma de magazin online si astfel ai si inventarul :ras: pana la urma se poate realiza cam in orice limbaj de programare cu sau fara baze de date.chiar daca am multe scule,piese,fiare,trancanale si porcarii cea mai buna baza de date tot creierul a fost, mai da rateuri dar e ca cea mai rapida si comoda solutie :rade:

Link to comment
Share on other sites

Este adevarat ca "ganditorul" este cel mai bun la inventariere dar, dupa un numar de cutii in care ai de toate, incepe sa dea rateuri in momentul in care cauti o anumita componenta, si incepi sa cotrobai prin toate cutiile (modelul meu de gandire si de actiune este cel al "colectionarului") . Alta problema fiind spatiul, am fost obligat sa le pun una peste alta asa ca am ajuns la "turnulete" destul de inalte. Este dificil sa le iau la mana cand nu stiu sigur unde gasesc ceea ce caut. Asa ca prefer un program "stand alone" gata facut cu optiunile enumerate, si prefer alte variante in locul excel-ului. In principiu fiecare componenta va avea minimum 3 informatii : detalii, poza si comentarii. Detaliile or sa fie gen : model si tot ce tine de el, categoria din care face parte si cutia unde il gasesc. Poza este o poza a componentei inainte de a intra la cutie. Comentariile or sa fie gen : de unde o am, de la cine, cand, informatii aditionale. La acest program search-ul trebuie sa fie bun ca sa poata cauta pe categorii in cele trei zone si pe cuvinte separate si sa fie rapid. Cam asa vad eu programul ideal pentru mine. Pana la urma, daca nu gasesc ceva cat mai apropiat de aceste cerinte, voi fi obligat sa-l creez pana la urma.

Link to comment
Share on other sites

Mie sincer nu mi se pare o idee asa buna un programel dinasta. De cautat, sau scris unul, nu e mare lucru, dar pana faci 'inventarul' propriu-zis, poate dura ani :nebunrau: Si eu sunt in situatia in care trebuie sa caut prin 'turnulete' de cutii, dar inca ma ajuta memoria. Poate cand o sa fiu mai batran m-oi razgandi, dar momentan merge asa...Defapt, eu am gasit alta solutie pe care vreau s-o implementez cat mai repede, si anume, un dulap (probabil mai multe bucati) cu sertare, cu un volum total de vreo 3 metrii cubi, in care sa stramut 'averea' din cutii.

Link to comment
Share on other sites

Revin la rugamintea din primul post referitor la un program care sa poata face ce am scris in acele puncte. Sa zicem ca nu vreau sa-mi mai incarc memoria cu detalii pe care le pot scrie. Spre exemplu, pentru colectia de cd + dvd am un programel : Catfish ( http://www.equi4.com ) care face ce vreau pe moment. Referitor la "turnuletele" acelea, "caramizile" au 60x40x20 sunt din carton, si o greutate care oscileaza intre 15-50 kg. Asa este problematic sa tot umblu cu ele din cauza dezmembrarii acestora de la prea multe schimbari de pozitie. Alta problema este si timpul, la momentul respectiv, fiind depozitate in alt loc, dupa transport in noua "locatie", au fost amestecate claie peste gramada in cutii marea majoritate, o parte fiind sortate.

Am gasit cateva programe pe net care se lauda ca fac ce am eu nevoie, le voi testa sa vad daca este asa, dar, orice informatie despre un program care sa faca ceea ce am scris in primul post este binevenita. Daca nu voi gasi asa ceva ma voi orienta catre excel sau sa fac un program personalizat, oricum, sunt si aceste 2 variante consumatoare de timp. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Revin cu detalii. Am gasit un program care are optiunile pe care le vreau eu. Se numeste "inFlow Inventory" si este un program de administrare depozit. Are cateva mici probleme, din punctul meu de vedere, referitoare la faptul ca este shareware si la faptul ca este prea "stufos" fiind orientat catre administrare magazine.Programele pe care le-am incercat: R6HomeInventory, Chronos eStock Card, Art Organizer, Right Control (losoftware), Petrasell, Partracr 6.0, Pantry, CMMS, HomeBase, GoodsAccount.Daca mai stiti alte programe asemanatoare, de preferat freeware, mentionati-le, poate unul din ele este ceea ce-mi trebuie.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Reactualizez topicul cu un program gasit la http://www.whatyouown.org/index.html care se pare ca este exact ce caut si nu are "frunzisul" celui precedent. Ramane sa-l testez mai pe indelete si astept eventualele pareri despre adaptarea lui la inventarierea componentelor eletronice. Pare sa fie gratuit si pana acum nu are reclame incluse.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Acela este un program java, probabil mai potrivit pentru un "smartphone" si care pentru PC necesita inca un program care sa faca "traducerea", complicatii in plus fata de un program stand-alone. Plus ca la programul "what you own" poti sa faci sortajul pe categorii destul de simplu, adaugand "camere" noi.Cat despre programul mentionat in ultimul post, What You Own Home Inventory, este bun, face ceea ce-mi trebuie si este destul de simplu de folosit.O singura mentiune am de facut. Chiar daca permite poze cu rezolutie mare, incercati sa nu puneti poze cu o rezolutie prea mare pentru ca, pentru fiecare lucru adaugat creeaza o arhiva care contine toate informatiile, inclusiv acea poza, iar o cautare a unei componente va incetini foarte mult viteza.

Link to comment
Share on other sites

...What You Own Home Inventory, este bun, face ceea ce-mi trebuie si este destul de simplu de folosit...

Eu n-am reusit sa-l pornesc, acum l-am instalat, dar la lansarea in executie, uite ce zice:[attachment=0]wyo_try1.jpg[/attachment]
Link to comment
Share on other sites

Va salut ! Cred ca a aparut o versiune mai noua la acest program What You Own Home Inventory,iar programul dvs What You Own Home Inventory este o versiune mai vechie putin,iar acum a vazut ca este alta versiune mai noua pe net si va cere update ( Actualizare la programul What You Own Home Inventory) Daca vreti ca sa-i dati actualizarea la program apasati yes,iar daca nu vreti ca sa-i faceti actualizarea la acest program apasati no.Succes !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines