George Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Intentionez sa cumpar un preamplificator de pe un sait de specialitate pentru amplificarea semnalului provenit de la casetofonul auto, inainte de a "ataca" amplificatorul auto. Problema e ca pe sait nu specifica nivelul maxim al semnalului de audiofrecventa de pe iesire si nici pe cel de pe intrare. Casetofonul meu auto are iesire de linie de 2 volti la nivel maxim, iar amplificatorul auto pentru a debita puterea maxima (600 W) "cere" semnal de intrare de 8 volti. Cu alte cuvinte eu vreau sa ridic semnalul de audiofrecventa de la nivelul de 2 volti la un nivel de 8 volti, sau macar pe aproape. Nu stiu daca as putea reusi acest lucru cu acest montaj. Am atasat mesajului fisa descriptiva a kitului si un pdf cu datele tehnice ale circuitului integrat pe care il are in componenta. Sper sa ma ajute cineva spunandu-mi cam care ar fi nivelul semanului de iesire al acestui kit daca la intrare i se aplica un semnal de audiofrecventa de 2 volti. Eu nu stiu sa calculez astfel de lucruri. Va multumesc. Link to comment
George Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Sau ma puteti ajuta cu vreo schema electrica a unui preamplificator care sa amplifice tensiunea de intrare de la 2 ls 8 volti si sa fie alimentat la 12 volti? Link to comment
Guest rrrremus Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 De ce nu modifici factorul de amplificare de la amplificator? Asta in cazul in care semnalul tau de 2 Volt peak to peak nu e indeajuns.Dar nu cred sa fie asta cazul.Amplificatorul, cel mai probabil are un semnal maxim de intrare de 8 volt peak to peak, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi ;) Link to comment
ratza Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Salut. Schema din Conex nu e decît un buffer, deci cîştig unitar în tensiune. Uite aici cum se calculează un preamplificator cu operaţionale, cap-coadă:viewtopic.php?p=421531#p421531 Link to comment
Recommended Posts