Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo CP-765


Postări Recomandate

Buna ziua

 

La un TV Daewoo sasiu CP-765 am gasit defect in sursa si l-am remediat, acum TV merge bine dar pe ecran se vad ca niste cercuri de culoarea, imaginea in mijlocul ecranului este buna dar spre margine se vede pe verde sau albastru (depinde de post), toate culorile se vad aiurea catre marginea ecranului.

 

Mentionez ca fara semnal pe ecran se vad cam doua cercuri de culoare(verde-rosu, combinat) catre marginea acestuia.

 

Eu sunt incepator in depanari TV, de aceea nu stiu care e cauza. Am umblat un pic pe la reglajele RGB de la tub dar nu am reusit sa fac sa se vada bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

schimbati ptc-ul(termistorul de demagnetizare).este o cutiuta alba sau neagra din plastic cu 3 picioruse dispuse in forma de triunghi.prin ea se alimenteaza bobina de demagnetizare.bobina trebuie sa prezinte continuitate la verificare(adica nu este intrerupta),daca ar avea spire in scurt s-ar arde instantaneu siguranta.

Link spre comentariu

Merci de sfaturi. intre timp m-am documentat si am vazut care e treaba cu PTC-ul ala.Ma gandeam daca am cum sa-l inlocuiesc cu componente discrete asa ca proba, de asta am intrebat care e rolul lui. Am sa scot un PTC din asta de pe un sasiu de monitor.Later Edit: am gasit un PTC dintr-un monitor dar cu 2 pini, mai are nevoie si de rezistorul ala paralel cu bobina sau merge sa-l pun doar pe asta in serie ?Multumesc mult de raspunsuri !

Link spre comentariu

daca defectul persista dupa inlocuirea ptc-ului ,demagnetizati tubul cu o bobina de demagnitizare externa ,asigurindu-va mai ininta de aceasta ca nu exista in apropierea tv-ului vreun magnet permenent ,boxe,radio,ceas cu radio,folosirea pistolului de lipit pe linga tub etc,care pot genera cu sigutanta acest defect la mai putin de 1,5m.succes

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Don' profesor, sa n-am parte de soacra-mea, acum am facut chestia cu pistolul; intr-adevar, face cum m-asteptam: se modifica culoarea la apropierea pistolului de ecran, dar doar atat ! Niciun efect de magnetizare ! Am facut proba si cu bobina degauss decuplata si niciun efect !

Vorbeste civilizat aici nu te afli pe maidan ... .......... :bataie

 

Exemplu elocvent aici ......viewtopic.php?f=17&t=67553&p=598555#p598555

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări