luc Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 am facut amplificatorul asta care cica ar fi de 100w,dar nu am reusit sa scot din el mai mult de 30w.am folosit pentru comanda prefinalilor tl072.nu am mai vazut scheme la fel ca asta de aceea nu prea imi dau seama ce mai este gresit la ea inafara de sensul diodelor din baza prefinalilor.cine a mai vazut scheme asemanatoare poate sa imi sugereze ce este gresit? Link to comment
notchman Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Inca un amp cu operational.. Link to comment
luc Posted September 19, 2005 Author Share Posted September 19, 2005 multam,asta e un lm12,alt gen de amplifier,parca are un stabilizator pe alimentare.amplificatorul facut dupa schema lui risto nu inteleg ce modificare nasoala a putut sa ii faca,incat sa nu dea mai mult de 30w....pe 4ohm...trebuia sa duca macar 80w...,e nasol ca nu am mai vazut configuratia asta prin cartile mele. Link to comment
notchman Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Am pus imaginea in locul celeilalte pentru ca am depasait limita ... :cry: Link to comment
Guest Marius Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Cred ca trebuie sa unesti punctul comun ale celor 2 rezistoare de 100 de ohmi (dintre BD-uri) cu iesirea.....P.S.:Sa nu ma injuri daca gresesc.......pls Link to comment
cirip Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 Iar diozele din prima schema, aia cu integrat, sunt puse invers. Nu cumva fierbi oua pe finali? :)Cirip Link to comment
luc Posted September 26, 2005 Author Share Posted September 26, 2005 la faza cu diodele ca sunt puse invers m-am prins de prima oara,ai dreptate ca as fi facut niste frigarui si trebuia o bere la indemana ca sa sting.dar cred ca sorteh are dreptate la faza cu ,,mai mult de 20w nu are cum sa scoata" pacat ca nu am stiut inainte de a arunca niste bani.si cand ma gandesc ca am facut 2astfel de module si autorul spunea ca scoate 100w.am incercat si faza cu punctul celor comun al celor doua rezistente de 100ohmi si l-am pus pe iesire,dar tot la fel nu pot scoate mai mult.ce sa fac nu se mai poate face nici o modificare ?daca nu le arunc pe fereastra..(imi e ciuda ca risto zicea ca merge foarte bine si de fapt e taca) Link to comment
bolek Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 altceva, ai putea sa renunti la aberatia aia cu enshpe integrate pe intrare, sa pastrezi partea finala a schemei si in loc de integrat sa pui un tranzistor obisnuit, pe post de driver :oops: sincer nu prea inteleg ce ar cauta integratul ala alimentat la +/-15V intr-un etaj final alimentat la mult mai mult...mai exista o schema , draguta in care integratul ala are inseriate pe alimentari niste rezistoare , si caderea de tensiune pe acestea 2 va reflecta semnalul de iesire, deci va fi un bun driver pentru etajul final...problema e ca alimentarea integratului trebuie sa se limiteze la tensiunea lui maxima sa nu faca poc.Ce iti zic eu e derivata oarecum din schema aia cu tda2030 si 2 finali darlington pe care o gasesti pe toate drumurile...PS: Sigur nu erau 100W PMPO sau muzical ? :twisted: Link to comment
luc Posted September 27, 2005 Author Share Posted September 27, 2005 nu ar fi foarte greu sa fac modificarea asta dar ce spui cam cat ar scoate?ar schimba situatia?daca da am sa fac modificari.schema e cea de pe diy audio pentru amplificator auto.schita propusa de tine, sorteh e schema folosita in general de jbl si cred ca o sa mearga.am sa incerc sa vad ce iese ,si am sa folosesc ca finali tip 147-142.apreciez orice sugestie si va multumesc. Link to comment
Recommended Posts