Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare poarta Ducati - AllDucks - probleme comanda


fgbogdan

Recommended Posts

detin de 3 ani o automatizare ieftina DUCATI - 818. Este realizata de firma ALLDUCKS ... http://www.allducks.it

 

Problema care o am acum este ca la temperaturi mici sau umezeala - nu mai functioneaza partea de comanda prin

radiofrecventa. Nu imi dau seama daca e de la temperatura sau umezeala - dar e posibil sa fie de la umezeala.

De exemplu - dimineata cand e frig si roua - nu functioneaza - seara - cand a fost cald - functioneaza.

Ideea e ca parca scade distanta de comanda - cu cat e mai frig cu atat trebuie sa vii mai aproape de unitatea centrala - pana cand nu mai merge deloc. Asta vara mergea de la coltul stazii - apoi din ce in ce mai aproape pana cand nu a mai mers deloc.

Am incercat lipiturile reci de pe placa de baza CTR 41 http://cgi.ebay.fr/CARTE-ELECTRONIQUE-DUCATI-CTR-41-CTR41-NEUVE-/170512423894 - dar vad ca nu am nici un efect.

Exista un modul plantat vertical pe placa de baza - care este realizat cu smd - si acolo nu prea am ce sa ma bag.

Telecomenzile functioneaza - le-am pus baterii noi. de la comadna manuala "Step-by-step" se poate comanda si functioneaza deasemenea.

 

Ce pot sa fac ca sa il repar ? nici nu stiu de unde sa icnep si daca are rost sa caut. Preturile pentru partea electronica ajung pe la 100E asa ca intre timp - mi-am luat un NICE - wingo 2024 kit - pe care o sa il montez ca vine frigul si e nasol daca m-am invatat cu automatizarea.

Link to comment
Share on other sites

Va salut! Automatizarea este destinata pentru un mediu cu Temperatura:+5...+70 grade C si umiditatea pana la 80% necondensata iar gradul de potectie al carcasei este IP54 recomandata pentru montaj in spatii cu mediu controlat nu in EXTERIOR. Rezolvati problema aceasta...

Link to comment
Share on other sites

multumesc, inteleg - pai ... si 3 ani cum a functionat ?sau poate de aceea nu mai funtioneaza acum ...pacat ... si-a facut treaba cu cinste.

Caldura degajata de componente si etansarea buna pentru IP54 au compensat putin mediul inpropriu, daca era acoperita placa electronica cu lac sau silicon era perfect. Puteti s-o curatati foarte bine cu alcool tehnic sa refaceti lipiturile compromise, dar nu le supraincalziti(recomand 240- 270gradeC si 0,8-2secunde timp mentinere) si sa-i faceti o acoperire totala cu lac ce se utilizeaza pt bobinaje transformatore...iar la carcasa si presetupe creati o garnitura cu putin silicon pt etansari de exterior -30gradeC. Succes!
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines