Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtrajul...in functie de c.a. sau c.c.


pole

Recommended Posts

Fiind incepator cer sfatul celor experimentati. Deci...voi primi doua chituri diy400 care trebuie alimentate la +/-70vcc. Intrebarea mea este: traf-u fiind 2x50, cum aleg tensiunea condensaorilor de filtraj? in functie de tensiunea alternativa a traf-ului (50vca) ,sau cea la care trebuie alimentat montajul (70vcc) ? Eu vroiam sa cumpar conzi la 63V...ar fi fost bine???

Link to comment
Share on other sites

Nu cumpara de acolo. Am fost curios si-am cumparat de acolo, si mi-a pleznit unul urat de tot. I-am pus in filtrajul unui amplificator gen AV800, si au mers perfect cateva saptamani, cat am tinut amplificatorul cu sarcina de 8 ohmi. Cand am pus al doilea difuzor in paralel pe iesire a mai functionat vreo ora, si apoi a pleznit unul din condensatorii de filtraj, iar condensatorul de pe ramura cealalta era si el fierbinte, si probabil ar fi puscat si el la scurt timp. Cred ca riplul de curent prea mare (pentru ei) i-a nenorocit.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Se mai pot lua si conzi de 145,3 volti si da la strung sa rezulte diametrul de 30,5 mm...Din partea unui ghiuj care a vazut multe marshavii: nu se prea se poate si cu slanina-n pod, si cu tigaia unsa...Condensatorii pot fi si de 5000 de volti, important e sa fie peste 50 x 1,4, si cu cat mai mult - recomandarea minimala e 50% mai mare ca tensiunea de lucru.Daca doriti un montaj "frumos", eu va recomand sa nu-i aplicati tensiune de alimentare si va ramane frumos; alegand piesele dupa criterii de culoare sau dimensiune, le veti vedea si matele...Un artificiu utilizat de unii "harsiti" (si profund inestetic!!!) e de a realiza capacitatile mari (filtraje, cuplaje cu difuzorul) din baterii de condensatori in paralel. Oare de ce? Cand veti afla raspunsul la aceasta intrebare, veti sti ceva semnificativ despre electronica....Spor la ars...aaa, constructii!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines