Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calibrare multimetru DT9208A


Postări Recomandate

Probabil aveti IC3 CD4011 defect daca nu piuie, iar buzzer-ul e in buna stare...

Salut.Am şi eu un DT9208A care nu mai măsoară condensatoare deoarece am uitat să descarc un C care era încărcat la tensiune mai mare.În rest merge brici.Era precis la măsurare condensatoarelor adică puteam verifica şi C-uri de 1pf.De cîţiva ani nu îl ma folosesc că am altele dar laş face şi pe acesta dar nam o schemă la el. Scheme am găsit pt.DT9208A dar nu corespundeau cu al meu.Dumneata cum ai găsit funcţiile trimerelor .

Schimbati cele 4 diode 1N4004, si va merge capacimetrul iar...

Posted Image

Link spre comentariu

Nu isi da nimeni cu parerea si in cazul meu :jytuiyu , cred ca o sa iau DT9208A-ul , ca are mai multe "functi"...

Vin si eu cu o intrebare aici, intentionez sa imi iau un aparat de masura in special pentru masurasea temperaturi (zic sa incerc s-a fac un reball la un laptop) si vreau sa imi iau si un ap de masura cu sonda de temperatura...Eu ziceam sa iau ceva mai ieftin.. DT9208A (30 ron) sau DT838 (16 ron), care credeti ca ar fi mai bun ?

Link spre comentariu

capacimetru nu imi trebuie ca am :da imi trebuia unul mai mult pentru sonda de temperatura... Apropo, cam la ce tempeatura rezista sondele astea ? @Th3_uN1Qu3 , daca zici ca 838-ul e ma irezistent ca DT9208A-ul o sa iau 838-ul cu toate ca imi parea ma ''profi" DT9208A-ul , maine cred ca o sa dau comanda...

Link spre comentariu

Apropo, cam la ce tempeatura rezista sondele astea ?

300C testat, inclusiv in cuptor. :da

cu toate ca imi parea ma ''profi" DT9208A-ul , maine cred ca o sa dau comanda...

Am zis si am si aratat cum e cu trimerii aia la 9208A, si cati sunt. 83x au un singur trimer (acuma, pe 838 s'ar putea sa fie si al doilea pt temperatura, pe al meu nu l'am desfacut inca), dar in orice caz din start are mai putine lucruri care se pot defecta.
Link spre comentariu

eu am pus o sonda d-asta de multimetru la 470 grade (pe varful letconului) si a rezistat (sonda,ca izolatia aia de pe varf a inceput sa dea inapoi...)atentie ca aparatele astea iefine 10-15 ron sunt cam prost facute si nu-s ecranate - cateodata indica aiurea,in functie de mediu!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator vhbasil

Va salut, Nu reusesc sa vad attach-rile la raspunsurile anterioare asa ca va rog daca poate cineva sa trimita o schita cu pozitionarea semireglabililor pe placa si ce regleaza fiecare pentr multimetrul DT9208a.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Th3_uN1Qu3 am vazut ca ai un UNIT-60E.

Spune-mi si mie la tine cand apesi REL pe Vac, ti s-a intamplat vreodata sa indice cu 1-1.5V mai putin decat pe auto?...la mine cateodata(nu mereu) cand este REL`ul activat indica si cu 1.5V mai putin.Nici nu mai stiu care sa iau de bun ori pe AUTO ori cu REL activat. :sparge:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări