Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nei 2174 txs


aluneanu

Postări Recomandate

Buna seara ! am acest specimen :Nei , model 2174 TXS -sasiu Beko 10.4 la care am gasit siguranta fuzibila la intrare ac. arsa. Dupa inspectia ce se impunea de la sine se constata ca nu mai este altceva defect. Televizorul realizeaza stand-by si la apasarea tastei P+ led-ul de stand-by se stinge si integratul LM 317 debiteaza 12 volti. Tensiunile de dupa trafo-linii sant foarte mici (cea cmai mare aprox. 10 vcc) , nu se incalzeste nimic anormal ,nu sunt zgomote suspecte,tensiunile debitate de sursa aproximativ corecte -bara mare (final linii) cca -140 vcc ( probabil lipsa consum ) , 10 volti colector prefinal driver linii-0,4 volti in baza acestuia, trasee bune si nimic nu se incalzeste. Schimbat jungla (tda 8362 ),final linii ,prefinal linii . Un sfat ar fi binevenit !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

r115 buna ,8 volti la pini 10 si 36 -jungla ,11 volti colector prefinal linii si 0,35 volti in baza acestuia. Sursa regleaza, si debiteaza tensiunile prevazute de schema-are 5,8 , 12 si respectiv 133 volti (a mai scazut din valoarea enuntata mai sus dupa inlocuirea electroliticilor de pe aceasta bara).Trafo-linii nu debiteaza tensiuni ,am gresit masurand tensiunea dupa d 802 -aprox. 9 volti ,tensiune ce vine de fapt din colector prefinal linii.Am verificat transformatorul linii pe un trafo-tester si da bine.Si totusi am o indoiala in cea ce priveste functionarea sursei deoarece nu pleaca pe bec-"choppeaza",poate e prea mare -100w.Am inlocuit electroliticii din sursa.

Link spre comentariu

posibil trafo driver defect...e destul de greu sa imi dau seama daca aceste impulsuri au amplitudinea necesara sa deschida tranz. driver si sa treaca prin traful driver spre tranz. final linii.Daca tranz. final linii este comandat corect ar trebui sa se incalzeasca cel putin (daca nu chiar sa se arda in cazul in care exista scurt in traf.linii...)exista tensiune pe colectorul tanz.linii?

Link spre comentariu

este tensiune pe colector la final .Dupa cum am spus ,am verificat traful pe trafo-tester -indica ca e bun ,finalul este rece,din punct de vedere al continuitatii transformatorul de comanda (driver) este bun .Am citit prin "Depanatorul"si o alta metoda de verificare a transformatoarelor de linii.L-am alimentat printr-o rezistenta de 86 ohmi (2x43 ohmi ,asa am avut la indemana) si am avut pe aceasta o cadere de cca 6 volti :la ciuperca fit nu se "simte" niciun fel de tensiune.Adaug ca frecventa mentionata se regaseste si in baza final linii

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări