Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplif SANSUI AU-X 201i


Guest gagarin

Recommended Posts

Salut pe toata lumea! Am intrat in posesia unui amplificator audio SANSUI AU-X201i,care are Trafo retea cu primarul intrerupt si nu stiu ce tensiune scoate in secundar. (are o infasurare secundara cu priza mediana ). Am rugamintea pentru schema sau ceva date despre acest amplif. Nu stiu nici ce putere scoate ,dar luindu-ma dupa puterea trafo ( cu 15 cmp = 225 VA ) ar trebui sa scoata cam 2x30 w pe o sarcina de 4 pana la 16 ohmi. Multumesc anticipat pentru eventualul ajutor si cer scuze pentru timpul pretios pe care-l puneti la dispozitia mea. Cu respect!

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Spune ce tensiune au condensatorii de filtraj, trebuie ca tensiunea redresata a trafului sa nu depaseasca tensiunea condensatorilor.Udc=Uac*1.41 asta va fi tensiunea aproximativa in gol, unde Uac este tensiunea unuia din secundare.Poti rezolva si altfel problema prin rebobinarea trafului, de preferat sa apelezi la un atelier specializat ca daca incerci sa-l rebobinezi acasa poate nu-ti mai incape tot secundarul inapoi.Vezi ca daca e trafo ars atunci posibil sa ai defect si in etajul final.Numai Bine.

Link to comment

trafo nu prezinta urme de incalzire ( ardere ), siguranta ,pe alimentare retea ,buna ; condensatorii 6800 / 50 V ; banuiesc si eu ca are siguranta termica in primar de aceea chestia cu rebobinatul este mai dificila. Multumesc pentru promtitudine.

Link to comment

si daca are sig termica eu cum il mai pot bobina? ca din cate am mai vazut acea sig tine locul si a unei parti din bobinaj si daca ii dau sarma cap cap pe primar nu osa incapa nr. de spire ca am mai patit asa cu altele.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines