Guest MARIANN Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 salutare am gasit bobina de deflexie cu spire in scurt la un tv Daewoo model 20C4T(gat subtire, diagonala 51 cm ) si vreu sa o inlocuiesc cu una noua, pe mufa la bobina originala scrie un M2002 si pe al 2 rand 0A 03C, am gasit una dar nu sunt sigur daca este compatibila cu cea originala datele ei sunt urmatoarele:ODY-M200239.50 lei fara TVA48.98 lei cu TVA inclusDENUMIRE - ODY-M2002TIP TUB - 51 cm -Gat SubtireIMPEDANTA H (Ohm) - 3,25IMPEDANTA V (Ohm) - 14,5INDUCTANTA H(mH) - 2,15INDUCTANTA V(mH) - 100va rog sa-mi zica cineva daca e buna sau nu bobina aceasta. Link to comment
misuraelectronic Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 dap , este buna deflexia...! merge pe tvc-ul dvs...! :daexista posibilitatea sa nu se potriveasca mufa de la cea noua in tvc-ul dvs...! in cazul acesta , luati frumusel mufa plus firele de la cea veche si le lipiti la cea noua...! atentie mare la culorile firelor...!!! Link to comment
Gicuta 46 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Veti avea probleme cu puritatea si convergenta imaginii; e bine sa scoateti cu maaare atentia inelul cu magneti pt convergenta si sa memorati cu precizie locul unde a fost amplasat. In ce priveste puritatea veti constata ca se modifica in functie de apropierea noii bobine de conul tubului. Link to comment
misuraelectronic Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Veti avea probleme cu puritatea si convergenta imaginii; e bine sa scoateti cu maaare atentia inelul cu magneti pt convergenta si sa memorati cu precizie locul unde a fost amplasat. In ce priveste puritatea veti constata ca se modifica in functie de apropierea noii bobine de conul tubului.... nicidecum ....sa nu cumva sa va puna naiba sa umblati la magnetei sau la inele...never-ever...ca nu va mai ies nici convergenta , nici puritatea in vecii vecilor ...! daca totusi veti umbla , atunci pregatiti-va ...sa aveti un tomberon mare la indemina... cit sa incapa confortabil tubul in el...! imi pare rau sa va anunt , dar domnul gicuta 46 a debitat o traznaie gogonata cit mine de mare...!singurele probleme care ar putea apare sint, in cel mai nefericit caz , la dimensiunile pe verticala si / sau pe orizontala care vor fi putin de tot modificate...atit si nimic mai mult...! Link to comment
Gicuta 46 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 D-le misuraelectronic, cred ca nu ati citit cu atentie ce am scris !!! Eu am zis sa scoata cu atentie INELUL cu magneti, nu magnetii bucata cu bucata ! Oricum ca sa pui alta deflexie acel inel trebuie scos, caci nu se poate altfel. Am schimbat sute de tuburi la viata mea si vreau sa va spun ca atunci cand inelele au crapat fiind rascoapte, am reusit sa refac si convergenta si puritatea. Link to comment
misuraelectronic Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 nu trebuie memorata pozitia veche , ci trebuie MARCATA efectiv POZITIA VECHE A INELULUI CU UN MARKER fin direct pe tub , dpv al deplasarii pe axul gitului tubului , precum si un MARCAJ DUBLU pe inel si pe gitul tubului , dpv al rotatiei inelului pe gitul tubului...! cind am spus inel , m-am referit de fapt la grupul de inele , privit ca un tot unitar , compact ...! Link to comment
Gicuta 46 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Las-o balta omule ! Te repezi sa dai calificative aiurea, fara sa citesti atent ce spune interlocutorul. Chiar nu stiu de ca ma mai obosesc sa-ti raspund ! Link to comment
PETRE66 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 "nicidecum ....sa nu cumva sa va puna naiba sa umblati la magnetei sau la inele...never-ever...ca nu va mai ies nici convergenta , nici puritatea in vecii vecilor ...! " Imi pare rau dar tre sa-l contrazic pe misuraelectronic .NU cred ca ,a aruncat la tomberon tuburi autoconvergente ,din cauza bd. Se poate schimba ,fara nici un fel de probleme deflexia ,cu conditia sa respectati impedanta . Cat priveste convergenta si puritatea ,la ch .cp330 cu atentie si calm se rezolva . Succes ! Link to comment
misuraelectronic Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 ochiometric , da...asa se pricep toti sa-l scoata cit de cit , dar nu mai iese perfect niciodata...! corect , puritatea si convergenta se regleaza folosind un generator de mira color ... de aceea , in mod normal , cind se schimba un tub la un crt color , el vine echipat din fabrica virgula cu bobina de deflexie reglata ca la carte ...nicidecum ochiometric...! ps...ma indoiesc ca dl gicuta46 a reglat vreodat deflexiile schimbate de dinsul , folosind generatorul de mira color...! Link to comment
Gicuta 46 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Ai dreptate sefu', eu aveam o metoda mai simpla: pt reglat puritatea lasam in functie numai tunul de rosu(celelalte culori veneau de la sine) iar pt convergenta aveam maaaare grija sa nu stric configuratia magnetilor de pe INEL Ei si daca se mai intampla sa crape un inel rascopt, atunci apelam la mira tabla de sah. Chestia nasoala e ca se gasesc unii sa decreteze ca spui gogomanii, cand de fapt ei stau cam prost la cap. pricepere. Link to comment
misuraelectronic Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 cand de fapt ei stau cam prost la cap...mai nenea gicuta46...!ia aveti dvs grija un pic la limbaj , ca sa nu ne suparam...! nu a decretat nimeni absolut nimic...!orice om mai greseste uneori si mai poate spune cite o traznaie...! nu faceti din tintar armasar , ca nu e cazul...! Link to comment
Gicuta 46 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Vedeti ca am dreptate ?? Nu aveti rabdare sa cititi cumtrebuie ! Acolo scrie cap(punct) adica, capitolul pricepere. Oricum am incheiat-o cu dvs. ! Link to comment
doru tv Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 salut, legat de bobine de deflexie,un caz ciudat la b def v o valoare de 42 ohm in loc de 14 ohm,cum va explicati acest lucru,diagonala de 51cm Link to comment
elmar Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 in ce tv este montata aceasta bobina?(de regula astfel de bobine se folosesc acolo unde baleiajul vertical e facut cu tranzistoare..)posibil acele bobine de deflexie verticala sa fie conectate in serie ...astfel impedanta lor este de peste 40 ohmi... Link to comment
bobo Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 in ce tv este montata aceasta bobina?(de regula astfel de bobine se folosesc acolo unde baleiajul vertical e facut cu tranzistoare..)posibil acele bobine de deflexie verticala sa fie conectate in serie ...astfel impedanta lor este de peste 40 ohmi... bv cu tranzistoare.bobinele v inseriate. Link to comment
Recommended Posts