Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect culoare TV Panasonic TX-W28R4F


Guest Daan

Recommended Posts

Bun gasit tuturor Am un televizor cam vechiut ce-i drept, panasonic quintrix TX-W28R4F cu sasiu euro4,si doresc sa-l repar singur,ma pricep un pic!De curand imaginea se vede pe fond rosu, si as dori sa cer sfatul unui profesionist,care este prezumtiva componenta defecta si ce ar trebui sa masor?

Link to comment
Share on other sites

Pentru inceput verifici alimentarea tunului de rosu de pe tk,tensiunile de pe finalul video si apoi cobori spre sasiu si urmaresti comenzile primite de finalul video.Sa nu fie chiar tubul defect!(filament scurt cu katod rosu)Atunci trebuie separat filamentul de alimentarea lui originala ,ori cu un trafo separat de 6v c.a ,ori cu infasurari pe ferita trafo linii(2-3 spire)asta daca ai noroc si v-a merge asa.Daca nu....!!

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de raspuns!Am verificat tensiunile pe modulul tk si alimentarea celor trei filamente RGB si tensiunile sunt apx cele din schema,insa surpriza a venit dupa ce am miscat sasiul l-am ridicat putin in sus si pentru cateva secunde a disparut fondul rosu si imaginea si-a revenit la normal dar dupa acest episod a revenit fondul rosu.Cred ca totusi problema este pe sasiu undeva langa procesorul VDP3120BPP,posibil BC847B sau dualul FMY4T148...!?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines