Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

philips 9710M-01 vintage speaker


ciprilungu

Recommended Posts

In principiu trebuie o incinta bass-reflex, pentru asta cica e recomandat.

 

Ai mai jos parametrii Thiele-Small cu care poti face diverse simulari si sa ajungi la un volum optim.

 

Pana la urma volumul poti sa-l faci cat vrei dar daca e prea putin vei pierde din joase.

 

Spec sheet: http://i55.tinypic.com/2lcr885.jpg

 

 

Bafta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Acesti parametrii pot sa iti dea o idee destul de buna despe acest difuzor. Dupa cum era de asteptat de la un difuzor vintage performantele nu sunt grozave. In primul rand - breakup-ul foarte timpuriu, se observa din masuratoarea de raspuns in frecventa ca de la 1khz SPL-ul o ia razna. DIn cate imi dau seama acest difuzor se doreste a fi un difuzor de banda larga, dar in conditiile in care de la 1khz treaba o ia razna rau de tot.....stiu si eu cat de bine ar suna ca si dif de banda larga.Dar sa revenim, deci avem un break-up timpuriu, de pe la 1khz ceea ce il exclude dintr-o configuratie de boxa pe 2 cai, prin urmare un 3 cai este inevitabil. Apoi Qts maricel (0.53) impreuna cu un fs maricel (46hz) duce la o cutie de volum maricel (70-100litri) si cu un f3 maricel (62hz). Toate astea in cutie inchisa. Cutia bas reflex este exclusa. Stiu ca simularile din imaginea de mai sus sugereaza un f3 de 48-43hz dar nu stiu exact in ce conditii (nu cunosc limba germana), dar se pare ca s-au obtinut aceste valori cu un condensator de 470uf in serie cu difuzorul. Acel condensator e un fel de BSC (Baffle-Step Compensation circuit). Un astfel condensator de calitate are un pret de peste 100euro buc., deci cam greu cu asa ceva.Ar mai fi totusi o solutie - open bafle - adica montarea difuzorului pe un panou, fara cutie. Aceste difuzoare vintage functioneaza cel mai bine intr-o astfel de configuratie.Cu alte cuvinte e destul de greu de scos ceva decent si daca nu ai experienta si cunostinte aprofundate e mai simplu si mai ieftin sa cumperi alte difuri si sa faci altceva.Bafta.
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

ce parere ai de incinte TQWT?am gasit aici http://www.cadillac.demon.nl/project_9710_TQWT.htm

Maximum ce poti obtine cu acest difuzor il poti obtine cu incinta Voigt (TQWT) descrisa in linkul dat de tine. Incinta il ajuta la maximum in partea de joase, si , la nevoie, se poate adauga un tweeter pentru extinderea benzii la frecvente inalte.Atentie! Indiferent de starea difuzoarelor, acestea sunt suficient de vechi pentru a nu mai prelua o putere f.mare. Un 10W /buc., f.curatzi, este suficient! De altfel au spl mare. Aceste difuzoare au fost la baza unor difuzoare produse de Electronica prin anii '60-''70!
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines