Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare lanterna -led cree


Guest nvp_playboy

Recommended Posts

Poti,daca poti sa-l dezlipesti pe ala original;cresterea luminozitatii e realizata numai prin diferenta de randament a ledurilor,deoarece ledurile sant alimentate in curent,nu in tensiune.Masoara curentul consumat (tensiunea e in functie de ledul folosit) si din datasheetul fiecaruia determini cati lumeni da.Daca diferenta e mare,merita.Lanternele alea sant echipate cu leduri chinezari,una cu led Cree e mai scumpa.O determinare se poate face comparativ si masurand cu acuratete(0,1mm) cotele de gabarit a ledului.

Link to comment
Share on other sites

Guest nvp_playboy

Asta intrebam de fapt. Nu ma pricep sa fac calculele alea.Banuiesc ca led ul de pe lanterna are 100 lumeni, iar R5 347 lumeni, insa nu ma pricep daca sursa stabilizatoare si ce mai are pe acolo o sa foloseasca led-ul la maxim.?!Ceva gen.....daca aduc o supermasina in RO, tot cu 30 km/h o sa mearga prin gropi.

Link to comment
Share on other sites

La 95mA daca pui R5 merge mai rau decat ce led are acum.Lanterna are electronica tip Joule tieft,poti sa faci unul mai mare(pt 0,5A),dar o sa ai autonomie redusa.Numai in acest context e valabil folosirea unui R5,in sensul dorit de tine.

Link to comment
Share on other sites

Guest nvp_playboy

Multumesc! Se baga cineva sa construiasca o alta electronica pentru ledul R5 ? Banuiesc ca daca 0 montez pe alta lanterna cu baterii mai mari o sa aiba autonomie...

Link to comment
Share on other sites

Ai nevoie de un booster,gasesti sch de eficienta mare cu IC(ex:LM3429,3430...).Alege unul la care se da si PCBul.Chinezi folosesc RISCuri+LDO,daca te ai la programe...e o solutie de compromis.Sau cumpara o scc de la Acrobatul,el se ocupa de modificat lanterne si intr-un timp avea si boostere pt baterie de 1,5.Da un search si vb cu el.

Link to comment
Share on other sites

Pentru un mosh ca mine e si nitzel amuzanta atractia exercitata de "tehnica moderna": microcontroler la booster-ul de tensiune, stabilizator digital de curent...De ce simplu, cand se poate complicat??Oare cum traiau aia din epoca analogicelor?Invertor cu randament ridicat se poate realiza si cu componente discrete; oricum, inductanta sau transformatorul ar trebui realizat special pentru aceasta aplicatie (fie personal, fie, mai problematic, industrial), tot pentru randament maxim. Oricum, va urez succes si satisfactie maxima de la lanternele Dv.!

Link to comment
Share on other sites

Am uitat deja de ledul R5.Poate cineva sa modifice o lanterna sa faca asa ceva : http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=LASER+ ... m270.l1313Cred ca sunt bestiale.....

@nvpAlea-s cu leduri laser si lentile argintate :Cumperi un led laser(numai 50$) ,un set de lentile argintate(mai ieftine ~15$),te documentezi bine si ai o arma alba...ca de aproape dezlipese retina.blazeu,intradevar se poate si cu circuite analogice dar de ce sa folosesti 1traf,~10 IC si ce mai tine de ele cand poti sa rezolvi problema cu un IC,un uC si o bobina de 3lei,toate smd?
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines