Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecolor defect


TESSLA

Postări Recomandate

Am intrat de curand in posesia unui tv Telecolor. Problema cu acest tv este ca dupa ce actionez butonul de pornire se aude un pic sunetul dar ecranul nu functioneaza, ramane exact ca inainte. La fel si cand il opresc, pe ecran nu se observa absolut nimic. Am banuit initial ca poate nu se aprinde filamentul dar s-a dovedit ca m-am inselat, filamentul inrosindu-se. Ce altceva ar putea fi defect in tv? Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit aceste randuri si pentru eventualele raspunsuri! Numai bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Ce altceva ar putea fi defect in tv?

Buna gluma...ce altceva, decat TOTI condensatorii electrolitici uscati/clacati, cativa condensatori ceramici cu pierderi uriase(au devenit simple rezistoare de cativa megaohmi), o mână de rezistente chimice devalorizate/intrerupte, lipituri reci, filtre ceramice "moarte"...practic trebuie pe jumatate reechipat, mai degraba decat reparat.Daca il reconditionati, nu uitati si de selector, e de "migaleala".Spor la treaba!
Link spre comentariu

Nu-i asa ca deja colegul "spitfire"a reusit sa va ingrozeasca ???S-o luam metodic: 1. verificati toate tensiunile date de sursa, adica 6,3v(filament), -10v(cadre), +15v(cadre si prin stabilizatorul de pe placa de baza +12v), +145v (final linii),+200v(final video). 2. Masurati jonctiunea C-E a finalului linii(BU 208) si veti gasi un scurt. Nu dati fuga sa schimbati tranzistorul pt ca de regula se impusca C-ul de recuperare din col. tranz. de 7,5 nF/1600v. La acest sasiu se mai impusca si secundarul trafo linii, aproape niciodata triplorul. Si acum, la treaba omule ca ai destule de facut !!!

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări