Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecolor defect


TESSLA

Recommended Posts

Am intrat de curand in posesia unui tv Telecolor. Problema cu acest tv este ca dupa ce actionez butonul de pornire se aude un pic sunetul dar ecranul nu functioneaza, ramane exact ca inainte. La fel si cand il opresc, pe ecran nu se observa absolut nimic. Am banuit initial ca poate nu se aprinde filamentul dar s-a dovedit ca m-am inselat, filamentul inrosindu-se. Ce altceva ar putea fi defect in tv? Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit aceste randuri si pentru eventualele raspunsuri! Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Ce altceva ar putea fi defect in tv?

Buna gluma...ce altceva, decat TOTI condensatorii electrolitici uscati/clacati, cativa condensatori ceramici cu pierderi uriase(au devenit simple rezistoare de cativa megaohmi), o mână de rezistente chimice devalorizate/intrerupte, lipituri reci, filtre ceramice "moarte"...practic trebuie pe jumatate reechipat, mai degraba decat reparat.Daca il reconditionati, nu uitati si de selector, e de "migaleala".Spor la treaba!
Link to comment
Share on other sites

Nu-i asa ca deja colegul "spitfire"a reusit sa va ingrozeasca ???S-o luam metodic: 1. verificati toate tensiunile date de sursa, adica 6,3v(filament), -10v(cadre), +15v(cadre si prin stabilizatorul de pe placa de baza +12v), +145v (final linii),+200v(final video). 2. Masurati jonctiunea C-E a finalului linii(BU 208) si veti gasi un scurt. Nu dati fuga sa schimbati tranzistorul pt ca de regula se impusca C-ul de recuperare din col. tranz. de 7,5 nF/1600v. La acest sasiu se mai impusca si secundarul trafo linii, aproape niciodata triplorul. Si acum, la treaba omule ca ai destule de facut !!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines