Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa lcd hyundai


Recommended Posts

am la reparat untv lcd hyundai cu sursa defecta partea de 24 v alimentarea pentruinvertoarele de la lampi dusa si nu am reusit sa gasesc nicaieri piesele pt. a o reparasursa e BEKO xla194-03 am schema,si as incerca sa montez o sursa univ fara choperdar acum apare problema fiin d trei surse pe placa ,prima serie, integratul ei se alimenteaza de pe o infasurare a choperului din sursa arsa ?ideea e daca as putea renunta la sursa serie ? scuzati-ma am uitat sa atasez schema

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

trebuie sa faceti ca sursa ups sa reduca tensiunea(in starea off) de la 24 undeva la 10-20 %(nu sunt sigur la ce valoare trebuie sa ajunga dar trebuie sa fie mai mica de 12v) ...din 24v...folositi firul verde cu optocuplorul sursei de 24v...cu mare atentie sa nu ardeti sursa in serie.... tineti cont si de tensiunea minima care ii trebuie lui ic 2000 ...succes!!!

Link to comment

nu gasesc integratul din schema 1207 tranzistorii fetul si cel din grila,am rezolvato cu o sursa unversala fara choper,am montato pe tv problema este ca la oprirea tv sursa ramine in gol si tensiunea creste la circa37 v,la pornire nu imi mai pleaca invertoarelepina nu reglez tensiunea la 18v si apoi la 23.5-24 v in rest merge de sfirie.

Link to comment

La mine tv-eul a ajuns, du pa alta interventie. tot cu sursa de la invertoare.am gasitinloc de condensatorii de 680mf /35 din schema montat unul singur de2200 la 63 care culmea era fiert.neavind schema am montat unul la fel si sursa sa dus,(cadou personal).acum am aceiasi problema dupa un timp circa 15-20 minute condesatorul de pe bara de 24 este ff fierbinte???

Link to comment

in primarul choperului au ramas circuitul,am incercat cu condensator mai mic in secundar 1000/40si tot asa la 20 de min se infierbinta de nutii mina pe el, am sa dau sursa jos sa incerc pe o sarcina artificiala (bec 24v/21w) sa vad daca infierbinta, sau apare problema numai cind am invertoarele ?

Link to comment
  • 1 month later...

Sa nu mai deschid un alt topic!Am un Beko BKL-32LX-LZ7B cu aceesi sursa. Pe bara de 24 de volti la pornire apare tensiunea in crestere, la 12V se aprinde led-ul albastru de pe invertor apoi tensiunea incepe sa scada, face acest lucru de 2-3 ori apoi dispare tensiunea definitiv. Cu mufa de la invertor scoasa se comporta la fel referitor la tensiune. Am gasit condensatorii de 680 microfarazi putin umflati, i-am schimbat, defectul se mentine. Dati-mi o idee va rog, ce ar putea provoca defectul respectiv!Multumiri!

Link to comment

Am schimbat si IC2003, se comporta la fel. Pe optocuplor cind apare tensiunea de 1V am tensiunea de 24V dar tensiunea pe optocuplor este alternanta, pica si revine. Am verificat invertorul cu alta sursa, merge perfect.Oidee va rog, ce mai schimb ca deja mi-a scos peri albi! :cry:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines