Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre trece jos pentru difuzoare masina

Guest Bogdan3l89

Recommended Posts

Guest Bogdan3l89

Salut !!!Mi-am instalat in masina niste difuzoare, iar cele din spate de la luneta vreau sa redea doar frecventele joase (cam pana in 150 Hz).Acum se pune problema proiectarii unor filtre trece jos care sa rejecteze frecventele mai mari de 150 HZ.Am cautat eu pe internet niste scheme pentru filtre trece jos si am vazut ca in componenta lor trebuie sa fie incluse si niste bobine.As vrea sa stiu si eu cum pot sa fac o bobina, stiind care este inductanta ei ? Cum aflu cate spire trebuie sa aiba, care este diametrul miezului interior/exterior, grosimea spirei s.a.Mentionez ca difuzoarele au cam 50W fiecare pe 8 ohmi si folosesc ca amplificator CD-Player-ul masinii.Multumesc !!!

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• sckump

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Uite un program orientativ de calculat bobine pe aer (fara miez feromagnetic): http://www.coilgun.info/mark2/inductorsim.htm

La frecventa aia asa joasa, ar iesi o ditamai bobina pe aer. Rezistenta in curent continuu a bobinei ai grija sa fie cat mai mica (macar 1/10 din rezistenta in c.c. a difuzorului), ca sa nu ai pierderi mari de putere pe bobina, implicit scaderea puterii pe difuzor. Ca sa mearga programelul din link, tre sa ai si Java instalat.