Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator


Guest Maquit

Recommended Posts

salut.am un sistem audio la care s a ars alimentatorul ( de 18 v si 650mA).Am gasit prin casa un altul reglabil de maxim 12 v si 300 mA l am incercat la sistem si merge , am sunet intr adevar dar nu mai e la fel de puternic .Il pot folosi pe asta in continuare e vreun pericol de scurt circuit?

Link to comment
Share on other sites

Da, deoarece curentul solicitat din alimentator este mai mare decat cel pentru care a fost proiectat. In plus, aceste alimentatoare nu au aerisire, ceea ce poate duce la supraincalzire si aprindere! Se poate folosi un alt alimentator ce poate livra un curent suficient de mare, la 18 volti, ca sa nu se mai supraincalzeasca (unul care sa dea minim un amper).

Link to comment
Share on other sites

Cand incepe sistemul sa distorsioneze sunetul,e semn ca nu primeste destul curent=> redu volumul cu un sfert de tura.Momentan se poate folosi si asa ,dar pe termen lung e bine sa achizitionezi unul de 18V.Solutia cea mai convenabila e un alimentator de perete,alea scot si 18 unde scrie 12(se verifica cu voltmetrul).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines