Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Backup xp pe CD-uri


The Stressmaker

Recommended Posts

Am si eu nevoie de numele unui program care sa stie sa faca urmatoarele:1.sa creeze o imagine pe un CD (sau mai multe) a unui windows xp sp2.2.sa poata face scrierea direct pe hdd fara interventie la tastatura. Adica pun cd-ul in unitate, booteaza de pe el si incepe rescrierea partitiei.3.sa fie freeware sau shareware daca se poate. Aici este interpretabil.4.sa poata face back-up si pe usb stick si sa poata lucra cu / si de pe acesta.Problema este ca am o cunostinta care de abia incepe sa foloseasca calculatorul si acesta are un P3 la 500MHz,si un hdd de 2.5G minimal pentru internet si aceasta cunostinta cam are obiceiul sa stearga aleator fisiere daca reuseste. Momentan nu pot schimba sistemul si distanta de la mine la acea cunostinta, si de aceea este mai usoara aceasta metoda combinata eventual cu optiunea de creeare "user". Stocarea datelor personale se face pe usb stick asa ca nu este nevoie de recuperarea acestora de pe hdd. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Am aruncat o privire la Deep Freeze si pare interesant pentru ceea ce vreau sa fac. Se lauda ca poate sa elimine si troienii adunati prin navigarea pe internet asa ca pot elimina si antivirusul (si castigand ceva viteza). Singurele lucruri care raman de aflat: cat foloseste din viteza procesorului, in mod normal, acest program, cum se comporta cu bad-urile fizice de pe hdd si metoda de remote control. Oricum cred ca este ceea ce-mi trebuie. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Daca face doar browse pe net de ce nu ii dai un live CD de la o distributie oarecare de Linux.

Boot-eaza din CD si in 2 minute are un calc cu de toate, aproape identic cu un windows la interfata. Am observat ca un live CD boot-eaza mai repede decat un XP. Scapi si de virusi troieni si alte bazaconii si nu mai ai nevoie de antivirus.

 

Mie mi-au placut Sabayon si Ubuntu dar sunt multe altele daca nu te incadrezi cu resursele hardware. Toate sunt gratuite.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines