Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema receptor RADIX Super cu 9 tuburi (1927/1928)


nea_bobina

Recommended Posts

Buna ziua,

Printre colectionarii si pasionatii care frecventeaza aceasta sectiune, poate exista cineva care m-ar putea sprijini sa procur o schema pentru radioreceptorul mentionat in .

 

Este vorba de un aparat produs in perioada 1927-1928 de firma germana RADIX, modelul fiind numit "Super" (de la superheterodina) cu 9 tuburi electronice.

 

Eu am postat aici o serie de imagini cu aparatul respectiv, alaturi de schema fratelui sau cu 8 tuburi, produs in aceasi perioada.

 

As prefera sa procur schema, in locul abordului prin metoda clasica de extragere a acesteia, la "ochiometrie". Pentru versiunea postata (RADIX Super cu 8 tuburi) detin si caietul service produs de firma in acei ani. Desigur, as putea proceda prin analogie, studiu, etc. Nu ar fi o mare problema.

 

Mentionez doar ca m-ar interesa in mod deosebit cel putin schema reala a aparatului pe 9 tuburi, pentru comoditate, conformitate si mai multa siguranta. Din acest motiv, fac apel la bunavointa persoanelor care detin conturi de acces pe RadioMuseum.org (sau alte site-uri asemanatoare), in speranta ca cineva mai altruist ar putea sa puna cateva intrebari pe-acolo, eventual moderatorilor care, prin varsta si experienta, e posibil sa fi intalnit si sa detina o astfel de documentatie.

 

Precizez clar ca daca documentatia poate fi obtinuta contra-cost, nu va fi o problema sa o platesc.

 

Multumesc anticipat eventualilor binevoitori !

 

Cu stima,

Nea Bobina

Link to comment
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines