Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Model de minisatelit Cubesat facut din placaj


simplex

Recommended Posts

Model de minisatelit Cubesat facut din placaj

 

Trebuie sa realizez pentru o prezentare o macheta de placaj a unui minisatelit din familia cubesat. Am planurile (a se vedea adresa de mai jos) insa sunt doar pentru un model de hirtie care nu mi-a iesit prea bine.

http://cubesat.ifastnet.com/forum/viewt ... p?f=1&t=45

 

Ma gindesc sa adaptez schitele la placaj. Cutia, corpul efectiv al satelitului, nu este greu de realizat din lemn insa problema principala rezida in vopsirea diverselor suprafete ale cubesat-ului in asa fel incit sa imite metalul aluminiu si de asemenea (asta este cea mai importanta problema pe care o am) imi trebuie ceva (o vopsea aplicata pe un geam de plastic, nu stiu exact) care sa imite culoarea si stralucirea panourilor fotosolare.

 

Intrebarea finala ar fi: Cum simulez metalul si panourile fotosolare. Ce trucuri folosesc?

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu as incepe desigur cu o cutie din lemn (placaj), apoi o dai toata cu un chit auto. Dai primul strat de chit pentru finisare, apoi tot cu chit auto poti sa faci eventualele texturi de suprafete sau piese in relief. Daca ai posibilitatea vopseaua poate fi tot auto avantajul fiind ca se gasesc o gama foarte mare de culori si nuante. Dezavantajul este desigur pretul, intrucat nu cred ca-ti prepara cineva mai putin de 50g de vopsea.

Link to comment

Chituesti cutia, o slefuiesti bine cu smirghel de granulatie fina si o vopsesti cu spray-ul, gasesti ce culoare vrei, il gasesti la magazinele de bricolaj. Pentru panouri foloseste plexiglas sub care pui o foaie printata cu un panou solar, eventual o printat la o imprimanta foto pe hartie foto lucioasa.

Link to comment

Atit chituirea cutiei cit si vopsirea ei cu spraiuri sau printarea panourilor fotosolare pe hirtie lucioasa fotografica mi se par idei foarte bune. O sa incerc sa le aplic.O intrebare suplimentaraIn general reusesc sa fac cutii din placaj care arata destul de bine fara nici un fel de chituire. La ce foloseste exact chitul auto in cazul meu? Daca nu il folosesc, vopseaua nu prinde bine pe lemn sau aspectul final al modelului nu va fi de metal vopsit?Rolul chitului pentru texturi l-am inteles, insa daca nu am aceste texturi merita folosit sau nu? Intreb asta pentru ca nu am nici un fel de experienta cu chiturile auto. Singurele pe care le-am folosit au fost cele preparate de mine din rumegus fin si aracet.

Link to comment

Chitul se foloseste ca sa iasa suprafata cat mai neteda si nu trebuieste neaparat chit auto este bun si chitul pentru lemn. Cel mai bine vezi indicatii ce sant scrise pe tubul de spray. Deobicei spun ce chit, eventual grund sa folosesti.

Link to comment

In opinia mea chitul auto se preteaza la orice tip de vopsire, chituire ulterioara. Daca vrei sa nu muncesti mult dai mai intai cu chit auto. Obtii o suprafata uniforma pe care o vopsesti cum vrei. Chitul de lemn, este pt umplerea golurilor din lemn si atat. Apoi trebuie sa dai niste grund sau o solutie pt inchiderea porilor, lemnul este poros. Daca vopsesti direct peste lemn nu cred ca scapi prea usor de textura lemnului.

Link to comment
  • 5 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines