Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Samsung CK-528ZSE


manely

Recommended Posts

2SD1555, si alte echivalente cu dioda de recuperare paralel si rezistenta amortizare intre BE incorporate. Puteti folosi si BU508DF dar verificati sa aibe montata intern rezistenta intre BE (cca. 33-47 ohmi), daca nu, o puteti monta fizic extern (pe cablaj intre BE o rezistenta de 33-47 ohmi).

Link to comment
Share on other sites

de ce vreti neaparat 2sd1651?se poate dar trebuie verificat daca are dioda ce si rezistenta be.acestea se pot aplica extern daca nu are adica o dioda by228 intre ce si o rezistenta de 22-47 ohmi intre be.in principiu se poate folosi si un bu508 la care aplicam dioda si rezistenta si il izolam pe radiator.dioda se monteaza cu catodul in colectorul tranzistorului.2sd1555=2sd2586=bu2508df/dx=bu2520df/dx=bu508df cu rez externa be de 22-47 ohmi.ps:de ce schimbati tda 4601? nu prea se defecteaza,sunt foarte fiabile.nu cumpar de acolo asa ca nu stiu ce sa zic.

Link to comment
Share on other sites

Pai sa va spun ce a facut un depanator TZIGAN calificat, autorizat. Proprietarul a dus TV-u la acest "depanator", si depanatorul i-a spus clientului sa revina peste cateva ore, intre timp acest depanator a luat bu508A din sursa si a pus in loc S2000AF ars prins doar pe radiator, nu s-a mai obosit sa lipeasca si pinii pe cablaj, a luat tda4601 si a pus altul defect si la fel nu a mai lipit pinii pe cablaj si i-a luat si finalul de linii si a pus unul slab care se foloseste la sursa care era tot ars(nu stiu cum se numeste ca nu sunt acasa momentan), a venit proprietarul si depanatorul i-a spus proprietarului ca are trafoo linii ars si ca il costa vro 200 ron reparatia si proprietarul a luat TV'u si l-a adus la mine.

Link to comment
Share on other sites

Foarte urat ce a facut dar poate ca e adevarat. Mai gandeste-te ca e un tv de peste 20 de ani si probabil si tubul e dus. Asta ca sa nu investesti si sa muncesti la el degeaba. Probabil ca a ajuns repede la concluzia ca traful si/sau tubul e dus si ca la asemenea tv cu un asemenea diagnostic proprietarul il va arunca direct la gunoi asa ca macar sa scoata si el ceva profit macar in natura.

Link to comment
Share on other sites

eu cred ca mai bine-i spunea omului ca-l costa o bere si sigur se alegea macar cu o suta(de mii vechi)!4601D costa 6.5,un bu costa 3.5-4 lei....te mai stie si o tara intreaga!nu conteaza ca tv are 10 sau 30 de ani,daca se poate face si are un tub bun,oricum se merita! decat mizeriile venite din china, lituania,india sau...

Link to comment
Share on other sites

Asta e de-o varsta cu Telecolorul, Samsung au tuburi proaste, la 20 de ani+ e dus sigur. Am si eu un asemenea tv, am dat 20 de lei pe el acum 2 ani si nu mai are tub original ci unul cu tunul inlocuit, treaba ce era la moda acum 12-17 ani. Eu l-am sfatuit sa testeze astea 2 piese inainte sa investeasca timp si bani in asemenea lucrare. Tot ce am vazut tub Samsung in ultimul an era dus sau aproape dus, inclusiv unul din 2001 echipat cu sasiu S15A nu mai vorbesc de seriile cu P58, P68SA si P68SC (1991-1994) care in proportie de 3/4 au tuburile duse complet sau aproape complet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines