Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schneider Scenaro 29M431

Toni Marginean

Recommended Posts

Toni Marginean

Stimati colegi am la reparat acest TV sasiu TV 1003, pe 100 Hz. A venit cu trafo linii defect si l-am inlocuit cu unul nou original Eldor. Televizorul merge perfect 30 de minute dupa care incepe sa aibe erori de convergenta pe lateral. Dupa inca vreo 10 minute convergenta se inrautateste mult si scade dimensiunea pe verticala cu intoarcere sus. La 50 de minute aspectul imaginii este ca la defectarea bobinelor de deflexie la tuburile pana in 51 cm (fara a se sesiza auditiv modificarea regimului de functionare al baleiajului orizontal). Tensiunile nu se modifica. Daca ati mai intalnit acest defect sau aveti o idee va multumesc.

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Toni Marginean

7

• FLORIN IORDACHE

2

• daisarqx

1

• naebv

1

Salut ! Sa stiti ca pentu chassis-ul 1003 ar merge doua trafuri de linii,unul este HR 80226 iar al doilea este HR 80237,dar acuma mai conteaza si de cat este diagonala tubului,dar traful original nu il mai aveti,ca sa ne spuneti ce scrie pe el? :da Asteptam. :dans:

Toni Marginean

Am optat pentru original din cauza ca erau la acelasi pret. Dar, nici nu vreau sa cred la cat a costat, ca trafo nou nu ar fi bunnnnn! :sparge:

Toni Marginean

Da, mai este de actualitate (altfel nu s-ar justifica acest forum: deschizi un topic si nu concluzionezi). Am sa iau in calcul si noile propuneri.

Toni Marginean

Am reluat lucrul la acest televizor, am verificat cele precizate anterior de cei doi colegi dar pana persista. Partea proasta este ca dupa orice oprire trebuie sa stau cu TV-ul pe masa 40 de minute ca sa pot face alte masuratori. Am incercat si o racire a placii si componentelor din zona baleiajelor, cu uscatorul de par, dar nu are nici un efect. :sparge:

Toni Marginean

S-ar spune ca l-am rezolvat! Cauza, totusi, a fost bobinele de deflexie. Am pus pentru probe bobine de tub A66EAK, pe 100 Hz si a functionat (bineinteles cu convergenta de slaba calitate) 5 ore. Acum ramane sa procur/cumpar bobine de tub A68EPD10X, pe 100 Hz, avand codul original YD-29AKDH.

• 3 years later...