Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 27mhz

Recommended Posts

• Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

amplificatorul vreau sa il folosesc pentru o statie care scoate 4wati, nu conteaza tensiunea de alimentare poate fi si 12 si 24 il folosesc in casa. puterea la iesire as vrea ceva intre 20 si 50wati. nu vreau sa folosesc c1969 ca nu ami am incredere in ei am cumparat un pumn nici unu nu a fost bun.multumesc

Si vrei tu neaparat cu tranzistori? Cu tub nu te atrage? Ca un PL504 dintr-un TV alb-negru ti-ar oferi 30W. Daca te bagi la un GU-50 in configuratie grilele la masa scoti cam 50W la atac de 4W... Plus ca pretul ar fi mult mai mic. Daca dispui de un 6KD6 sau EL519 (PL519) sau EL509 sau un 6P45S, puterea ar fi in jur la 100W (Zetagi BV131).P.S. Daca speri ca ampliful sa suplineasca o antena buna, ia-ti gandul, nu va merge. Chiar daca iti va da un plus de bataie la emisie, receptia tot nasoala va ramane. Zicea cineva la un moment dat aici pe forum ca transceiverul e o chestie atasata UNEI ANTENE. Si mare dreptate avea.

nu cred ca as reusi cuvantul lampa ma sperie nici nu am avut niciodata asa ceva, plus ca sunt si incepator nu pra le am cu grila la masa etc. mai degraba as reusi ceva pe tranzistori cu care am mai lucrat cel putin in AF destul de mult , si in RF un pic. multumesc pentru ajutor si intelegere

Buna dimineata,

Intr-un alt topic, tot pe acest forum, spuneai ca ai un final KL200... ce s-a intamplat cu el?

Revenind on-topic, poti incerca o schema destul de simpla cu IRF-uri:

http://radioamator.ro/articole/view.php?id=242 aici sau mai poti incerca si pe site-ul lui yo6pir (cauta indicativul pe google si primul link te duce pe acel site)

Te rog, bineinteles daca vrei, sa ne anunti si pe noi la ce varianta de final ramai si discutam apoi strict pe acea schema.

Toate cele bune,

yo9how

amplificatorul kl200p il am , nu vreau sa construiesc alt amplificator dintr-o anumita necesitate ci doar asa ca hoby si ca satisfactie ca am facut ceva cu mana me-a si functioneaza. am vazut varianta cu irf510 dar nu crd ca reusesc cu torurile alea bobinate as vrea ceva mai simplu cu un singur tranzistor. irf510 de unde pot sa gasesc ceva bun ? ca daca or fi ca c1969 de nu a mers nici unu mai bine ma lipsesc, am comandat 2 buc din america de pe ebay cu semnul de la mitsubishi pe ele si nu au mers.multumesc pentru ajutor.

salutare, am fost si am cumparat 2 bucati irf510 2 lei bucata de la conex, rezistente condensatori bobine le gasesc prin casa. cine poate sa ma ajute cu o schema cu irf510 care sa il atac cu 3-4 wati? Daca se poate ceva detaliata cu bobinele cum se fac si cu tensiunea aia din grila ca nu prea stiu cum sta treaba. multumesc pentru rabdarea care o aveti cu un incepator ca mine.

Eu ti-am oferit schema cu detaliile necesare, dar sincer ma indoiesc ca vei reusi. Parerea mea este ca te grabesti prea tare, vrei sa sari direct la montaje RF, atat timp cat inca nu recunosti un tranzistor MOSFET intr-o schema. Cred ca e prea devreme. Oricum, ca idee, tranzistorul bipolar NPN din schema (TR1) are rolul de a actiona releul emisie-receptie, in timp ce TR2, MOSFET toata ziua, este amplificatorul RF.