ICEMAN Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 vasile a recomandat un amplificator (de fapt mai multe) care se poate face numai cu IRFP240eu ma refer aici la BALANCED ZEN-XAdezamagirea este ca nu se dau detalii pe acel site referitor la reglajul dinsemireglabilul acelace face si la cat se regleaza ceea ce se regleaza din elapoi ce putere scoate si pe cati ohmialimentare doar la 30V simplu? daca vreau sa folosesc un semnal nebalansat, cum fac?a facut cineva acest amplif?ce transformator ar fi nevoie? (putere pt un singur modul)mie imi pare foarte atractiv avand in vedere ca in afara de finali mai are nevoie de inca 4 tranzistoaream observat ca este de fapt o punere in punte dar m-ar interesa detaliile tehnicerog pe cineva daca stie sa mi le dea si mie Link to comment
ICEMAN Posted September 18, 2005 Author Share Posted September 18, 2005 am descoperit sursa recomandata pe site... 1000W transformator pt un canal?da cat scoate? :shock: si 4 condensatoare de 68.000uF? chiar trebuie atat?cine stie sa imi explice si mie de ce atat?si e ceva putred sau mi se pare mie?se recomanda o punte de 35A pt un curent de 40A :shock: (1000VA/25V=40A)aici pute ceva si nu e shaworma mea :lol: Link to comment
ICEMAN Posted September 18, 2005 Author Share Posted September 18, 2005 am uitatasa arata sursa de alimentare recomandata acolo pe site:chiar as vrea sa fac asa ceva ... arata interesant dar cam multa ceatza :oops: daca ma poate scoate cineva la lumina, il rog frumos sa o faca Link to comment
Guest Vasile Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Amplificatorul este in clasa A si merita sa-l faci doar ca sa te dai mare pentru ca este un adevarat calorifer dar si sunetul este pe masura. In privinta puterii nu cred ca trece de 40W dar puterea consumata :roll: Alte detalii nu stiu. Link to comment
ICEMAN Posted September 18, 2005 Author Share Posted September 18, 2005 mi-am dat seama stiu ca amplif in clasa A suna demential dar nu ai dubii la sursa aia? si pe cati ohmi crezi ca scoate ca are doar 30V alim? :? Link to comment
Guest Vasile Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 pe 4, asa cred.Formula clasica de calcul nu cred ca este valabila la acest amplif Link to comment
ICEMAN Posted September 18, 2005 Author Share Posted September 18, 2005 te aprobca ar da vreo 250W pe 2 ohmi si la 1000W trafu ar fi pacat :lol: Link to comment
Shambala Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 puterea este livrata pe 8 ohm. condensatorii sunt 4x68.000uF pt. fiecare canal. marea problema a acestor amplificatoare (ca si a Aleph-ului frate) este ca, pe langa pretul f. mare de fabricatie si puterea exorbitanta consumata chiar si fara semnal mai au si brum de retea. adica se aude in difuzoare 100Hz din cauza filtrajului insuficient. o solutie recomandata de un american/australian (?) a fost dublarea condensatorilor si un circuit de soft-start. eu as incerca mai degraba dublarea intregii celule de filtraj (dublu PI). eventual si marirea de 2-4 ori a bobinei. Link to comment
Recommended Posts