Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stroboscop bec 1--7 aprinderi pe secunda


meshgheru

Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Si inca o recomandare. Foloseste becuri cu filamentul cat mai scurt, cu cat este mai lung cu atat este mai lent la aplicatia aceasta. Frecventa maxima si durata de viata maxima, folosind numai becuri cu filament, o obtii cu un transformator si becuri halogen la 12V (au cel mai scurt filament si o putere de pana la 50W). Triacul calculeaza-l la de 10 ori curentul normal printr-un bec tinand cont ca este obligat de 7 ori pe secunda sa comande un bec cu filamentul aproape rece.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Inertia exista dar nu este sesizabila de ochiul uman. Arunca o privire aici in special la Ifp care este curentul la 10% timp de deschidere la 1kHz ceea ce ma duce la concluzia ca functioneaza binemersi la 10kHz (Eng): http://www.msc-ge.ch/download/opt/datas ... 9-1HMB.pdf . Sau aici unde spune clar in milisecunde acelasi lucru (Eng): http://www.theledlight.com/pdf/15DEGWH.pdf si valori absolute pentru led-urile folosite in regim industrial (Eng): http://www.light-speed-tech.com/HighIntensityLED.htm . Ca fapt divers incearca sa pui un led alb la iesirea unui amplificator audio (cu protectia necesara pentru led) si cu un fototranzistor realizezi detectia semnalului. Se aude destul de clar daca reglezi corect curentul prin led pentru a evita saturatia fototranzistorului.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines