Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

va rog sa-mi spuneti daca stiti...


Recommended Posts

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Diodele sunt legate in serie, fiecare dintre ele trebuie sa aiba in paralel un rezistor de aprox. 1Mohm pentru echilibrarea tensiunilor inverse pe acestea (chiar daca sunt identice).In locul gruparii respective poti folosi doua diode de redresare din cuptoarele cu microunde legate in serie (similare celei din poza, care este legata cu catodul la masa prin rezistenta, masa reprezentad celalalt capat al infasurarii secundare). Nu cred ca sunt necesare diode de echilibrare a tensiunilor in acest caz daca folosesti doua diode identice.Grupul de diode se leaga cu catodul la condensator (corespunzator pozei).

Link to comment

Evident in serie , nu avea omul o dioda TV50 sau mai multe luata dintr-un TV Diament vechi.Daca-ti plac tensiunile mari itzi fac cadou un generator de inalta tesnsiune dintr-un copiator vechi. Te las sa te distrezi reglajele pe alimentare. Dar, totusi care e utilitatea draciei ? In afara faptului ca e cam periculoasa ? Spectrul arcului electric e destul de bogat, ai grija si vezi de niste ochelari cu sticla rezistenti la UV-C.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines