Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizare GamePort


luciann

Recommended Posts

Ceea ce vreau eu sa fac, este sa conecez niste clape prin portul Gameport.Cand mi-a venit ideea vroiam sa conectez prin portul tastaturii, dar apoi mi-am dat seama ca tastatura nu percepe mai mult de 4-5 taste in acelasi timp.Intrebarile sunt cam asa- Se intampla acelasi lucru si prin Gameport?- Cate butoane as putea conecta prin gameport?- Necesita drivere?Deci eu vreau efectiv sa "inlocuiesc" tastatura cu clapele si aici nu ma refer la MIDI sau altceva, ci efectiv fiecare clapa ca un buton separat.Sunt programe in care poti "canta" din tastatura, eu as vrea sa incerc sa pun un set de clape.Sper ca am fost destul de explicit, as vrea sa ma ajutati cu niste ideei, sfaturi si raspunsuri la intrebari.Multumesc.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vezi aici (eng) http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port informatii despre acest port . Sunt 4 butoane si 4 potentiometre. Efectiv, 8 butoane daca programul poate sa considere si cele 4 canale analogice ca on / off. Gameport-ul este pentru 2 joystik-uri analogice a cate 2 butoane si 2 potentiometre fiecare. In mod normal xp-ul de exemplu are drivere pentru joystik-uri. Exista si programe care folosesc propriile drivere pentru accesul direct al portului.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Problema este ca as fi avut nevoie sa suporte ma multe butoane in acelasi timp, chiar si 10-12 comenzi.Este posibil asa ceva?

Chiar dca faci un smecherez cu un multiplexor nu poti creste prea mult numarul de canale utile. Ia-ti o clapa MIDI si ai terminat cu creatzia, treci direct la cantat .Avantaje : softuri gramada. Pentru MIDI.Ramane probelma controlului de sincronizare al multiplexorului dpentru ca gameportul etse unidirectional. Doar intrare.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines