Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV WATSON sasiu 11ak36 lipsa imagine


Recommended Posts

Stiu ca este un sasiu arhicunoscut, insa se pare ca meseria ne ofera tot timpul defecte interesante. Am cautat pe forum ,am gasit defecte asemanatoare . Deci tv-ul are sunet, nu are imagine doar ceva umbre sterse in fundal. Am verificat circuitul LFB-SSC,este in regula, placa TK este in regula, tensiunile de alimentare pe STV2248 sunt OK am inlocuit si STV-ul fara nici un rezultat. Nu merge nici pe AV.TV-ul a mai fost la un *specialist* care dupa cum a lucrat, se pare ca era total pe langa subiect ,deci este destul de posibil sa am defect provocat care dupa cum bine stim ,nu au nici un fel de logica. Sper sa-l rezolv azi, poate are cineva sugestii, va multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Reglati screen-ul (ug2)din trafo linii potentiometrul de jos tens.350-400v.verificati starea emisiei catodice a tubului>>dati afara dintr-o parte rez. de pe placa TK RGB R19,20,21 si dati la masa rind pe rind catozii tubului aferenti RGB si vedeti emisia pe fiecare catod,normal> culoare puternica si cursa inversa pe cadre(adica pe culoarea respectiva niste dungi subtiri orizontale albe),discutam dupa verificare ,trimite rezultatul verificarii,asteptam...

Link to comment

Multumesc pt ajutor.Tv-ul este de 2-3 ani, la varsta asta tubul este putin probabil sa fie terminat, daca ati spus *screen* chiar nu trebuia sa-mi spuneti ca este potentiometrul de jos(nu fac meseria asta de ieri).Oricum multumesc pt. ajutor, era un traseu fisurat de la bara de 8V la col. Q603.

_____________________________________________________________________________scuze,dar nu stim niciodata ,cine posteaza- daca are sau nu un minim bagaj de conostiinte in domeniu ,oricum profilul dvs. nu este completat, dar se poate analiza citind mesajele utilizatorului>daca ai timp,iti poti face o parere.Au fost cazuri cind multi colegi -au tabarit- pe un subiect cu 20 de mesaje ,ca intr-un tirziu userul sa confirme ca nu are nici cea mai vaga ideie in depanare sau confunda marfa cu ambalajul,bineinteles a nu generaliza cazurile.,o zi buna cu respect.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines