Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu care taie semnalul catre boxe cand suna telefonul


Guest mirceastefan

Recommended Posts

Guest mirceastefan

Salutare,

 

Am observat ca mai toata lumea ca in momentul cand suna telefonul, boxele baraie.

Si vreau sa fac un dispozitiv care sa preia acest barait sa il amplifice sa imi dea un semnal care sa imi inchida un circuit/releu care ofera continuitate semnalului audio de la PC la Boxe.

Intrerupatorul nu trebuie sa fie fizic (adica releu) ci doar as vrea ca pe perioada convorbirii sa imi decupleze semnalul catre boxe (deci nu alimentarea - 220V)

Pe scurt cand suna telefonul moare muzica, cand se termina convorbirea isi revine.

Am facut eu niste cautari si am gasit pe scurt asta: http://www.freepatentsonline.com/7102511.html

Stiu ca ar trebui sa folosesc un traductor care sa imi ia cei 900 MHz, dupa aia sa amplific semnalul de la traductor sau sa il folosesc drept element intr-un circuit rezonant, care cand iese sa imi activeze mie releul. alimentarea as prefera sa o fac cu baterii.

 

Acuma nici nu ma pricep prea tare si va cer ajutorul.

Orice idee e binevenita.

 

Cu respect,

Mircea.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest mirceastefan

Salut,Scuze pentru intarziere in raspuns.Cred ca nu am ales o exprimare prea lucida.Teoretic as dori ca montajul meu sa fie receptorul. El sa simta cresterea de semnal si sa imi actioneze releul.Boxele sunt ordinare - 2 boxe cu buton A4Tech. Cablul de la calculator e cel normal Jack.Montajul in capul meu ar trebui spre exemplu sa aprinda un bec cand suna telefonul si sa se stinga odata cu terminarea convorbirii. De obicei baraitul se aude cu 2 secunde inainte sa sune si tine pana la final.Mircea.

Link to comment

Raman la parerea ca dvs. cautati o abordare fantezista (fara suparare !).

Chiar si solutia pe care v-ati imaginat-o nu elimina in totalitate problema

(tot va trebui sa suportati 2-3 secunde acel zgomot, pana cand "este taiat"

semnalul catre difuzoare)

Cauza este chiar cea pe care ati spus-o :

"Boxele sunt ordinare - 2 boxe cu buton A4Tech.

Cablul de la calculator e cel normal Jack"

O abordare (mult) mai realista ar fi sa incercati ecranarea amplificatorului din

boxa activa (cu ecranul legat la GND), schimbarea cablului de semnal cu altul

ecranat de calitate si reducerea la minimul necesar a lungimii acestuia,

departarea celularului de boxe.

Link to comment

Adaugarea de inele de ferita pe fiecare cablu, inclusiv pe cele de boxe, cat mai aproape de amplificator poate atenua uneori surprinzator efectul telefonului mobil.Cablurile de boxe imprastiate ca o caracatita prin incapere-ma refer la un sistem 5.1 - functioneaza ca niste antene imense, iar semnalul "receptionat" se aduna pe placa amplificatorului, unde in functie de proiectarea cablajului pot crea diverse semnale audio perturbatoare, care se suprapun peste semnalul util.Acum niste ani am scapat de zgomotul suparator al unui sistem 5.1 E-Boda punandu-i pe TOATE cablurile inele de ferita, iar unele cabluri treceau de mai multe ori prin gaura inelului, ca niste spire, exact asa cum trecea cablul de alimentare al DVD-ului E-Boda.

Link to comment
Guest mirceastefan

Din nou revin, sper ca mai explicit de data aceasta.Nu vreau sa elimin baraitul ala de pe boxe.Ceea ce vreau eu cum am mentionat si mai sus (mai imprastiat ce e drept), este crearea unui dispozitiv care in momentul in care un telefon suna in casa sa aprinda un bec de exemplu, si cand s-a terminat convorbirea sa se stinga. Sa nu aiba nici o legatura cu boxele si alte fire.Presupun ca mi-ar trebui un modul traductor care sa detecteze semnalul gsm (probabil o bobina cu anumite infasurari si alte caracteristici necunoscute mie) si un modul de amplificare care sa actioneze apoi ca si un releu. La capatul releului sa poata fi conectat orice.Am pornit de la ideea cu boxele pentru ca acolo am observat ca in imediata vecinatate a unei convorbiri baraie boxele (zic eu ca ele ar fi un traductor ideal). Acuma cum sa fac de la traductor la ce vreau eu ma depaseste, de aceea va cer respectuos ajutorul. Mircea.

Link to comment

Ceea ce vreau eu cum am mentionat si mai sus (mai imprastiat ce e drept), este crearea unui dispozitiv care in momentul in care un telefon suna in casa sa aprinda un bec de exemplu, si cand s-a terminat convorbirea sa se stinga. Sa nu aiba nici o legatura cu boxele si alte fire.

Pai zi asa...Cea mai simpla solutie e sa cumperi unul din multele dispozitive/jucarii/gadgeturi care sunt construite special in acest sens si care aprind un led cand suna telefonul sau se vorbeste la telefon. Unele arata ca un fotoliu-jucarie, altele ca un pix , dar toate aprind un led sau chiar misca o papusica, ceva.Da o cautare pe Google cu "GSM RING DETECTOR" sau asemanatoare si o sa gasesti destule idei.Iar daca vrei sa comanzi un releu, n-ai decat sa folosesti tensiunea care aprinde LED-ul ca sa comanzi printr-o rezistenta baza unui tranzistor in colectorul caruia pui releul. Asta ca sa nu mai spun ca poti folosi un fototranzistor care sa declanseze releul la aprinderea led-ului, astfel izoland cele doua circuite si nici nu mai trebuie demontata jucaria.
Link to comment
  • 2 weeks later...

Daca tzii teelfonul intr-un suport si nu pe oriunde prin camera potzi proeceda asha: pe suport pui o dracie dintraceea care clipeste luminitze cand suna telefonul. Fototranzistor, o mica temporizare... dar !!! Telefonul face acel zgomot deranjat si cand schimba celula, periodic, necontrolabil. O sa te trezesti cu boxele "taiate" si cand nu e cazul. Cans sunt trimise semnale de control din retea, etc..

Poti lasa teelfonul la fereastra (asha il convingi sa lucreze cu putere mai mica) si folosesti casca cu bluestutz. In caz extrem un bluestut auto prevazut cu iesire de mute pentru radio, ca efectul sa fie si mai bun.

 

Pe viitor incearca niste boxe Genelec, DVD Denon (15 Kg!!) , samd. Mai bine ecranate ca idee.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines