Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Royal Model: RC 4021 PST


Recommended Posts

Acest tv a avut in prima faza defecta sursa....am gasit defect in sursa ,but11af....Q604(bc547)...R622...si R604....Leam inlocuit am schimbat si cei doi condensatori electrolitici.....Acum sursa scoate tensiuni dar marite...B+ in standby este de 240v..(asa trebe sa fie?)..dupa ce pleaca din standby scade la 170v....ceallalta tensiune este de 23v .iar pe schema zice ca tre sa fie de 14v....TV pleaca din standby dar cu imagine micsorata pe verticala ...si cu linii albe in partea de sus a ecranului si imagine zdremtuita si tremura....Defectul este in primarul sursei , deaceea am tensiuni marite in secundar.....DAR AM VERIFICAT TOT PIESA CU PIESA IN SECUNDAR si sund bune...conform schemei....Pote cineva sa ma ajute cu un sfat ..unde sal mai caut?Atasez si schema tv-uluiMultumesc!!!!!!!!!!

Link to comment
  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Atentie ,ce rez ai pus in loc 0.33 ohmi +2.2 ohmi ??!! La amplificatorul de error ai un zener 8v2 si un c612 10mf, dz-ul de 9v1 ...nu te mai intreb de c-ul din baza tz-lui comutator . Ps: Daca traseele cablajului sunt incinse ( coapte ), iti recomand inlocuirea sursei . Bf !

Link to comment

Sanatate ...rezistente am schimbat R622(2.2r)...si R604(100k)..exact aceleasi valori am pus....Tranzistorii si diodele leam scos afara ...asa leam masurat , si sunt bune....iar cei 2 electrilitici iam schimbat si pe ei..Dar asa tre sa fie sursa?..scoate 240v in standby ..si cand pleaca scade la 170v..pe B+....Am mai observat ca din semireglabil din sursa nu se intampla nimica ...nu creste sau scade tensiunea din secundar...am inlocuit si semireglabilul,....

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 years later...

Salutare moncher, caldura mare icon_jook , am gasit acest topic mai vechi si am sa imi spun si eu necazul :cry: .Am tv recor rc4021 si imaginea nu este stabila, joaca se desincronizeaza, se pierde, cu toate ca la cautare se opreste. Am observat ca desincronizarea si tremuraturile sant declansate de contrastul imaginii.Daca este un meci de fotbal imaginea este relativ stabila, dar daca este o scena in noapte tremura, se stramba si nu mai stiu ce.Tensiunile sant normale, am schimbat condensatoarele din CC selectorul, Ci TDA8305, aceeasi problema :nas: .Mai vreau sa spun ca pe Av imaginea este stabila si vede perfect, numai pe cablu face figuri :sparge: .

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

reinviu acest topic cu o problema, tv-ul in cauza a fost "reconditionat" recent cu condesatori noi, toate bune si frumoase, a functionat corect vreo cateva luni insa acum nu mai vrea sa se stinga, tv functioneaza corect insa cand incerc sa il sting are tendinta sa intre in standby apoi porneste iara si tot asa...chiar si daca il scot din priza cand il bag porneste singur, cu ce sa incep ?

Edited by xardas
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines