susanu_pisu Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 sursa cu tda4601tda3590tda3561pca84c640tda8305....Defectul conta in arderea dupa un timp a BU508(4-5 luni) din sursa....Vreau sa stiu ce mai trebuie inlocuit, am schimbat si condensatorul cel mare (100m/400V)....Multumesc Link to comment
quadrall Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 si restul pieselor din primarul sursei cine le verifica ? Link to comment
elmar Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 posibil ca finalul linii sa nu fie BU508...nu sunt sigur ce sasiu este ...dar daca este sasiu P58SC,incercati un 2SD2499... Link to comment
palcu ion Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 schimba 100mf din baza bu si nu mai ai probleme Link to comment
Copak Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 shema aproape identica: Link to comment
daisarqx Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 shema aproape identica:sasiul este p-58sc Link to comment
Copak Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Buna seara!Ca sa nu mai deschid alt topic cu acelasi MODEL CK 5026 Z,sasiu P 58 SC(N),am si eu o intrebare,daca se poate....Simptom:linie orizontala,KA2131 schimbat,condensatoare in alimentare si deflexii preventiv schimbate,toate tensiunile bune.Pe pinul 3 al circuitului integrat TDA 8305-vertical drive am doar 0.015 volti,pe pin 4-vertical feedback-1.8 v,Ci este posibil defect sau imi scapa mie ceva?Multumesc,cu stima,Copak. Link to comment
daisarqx Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 pe langa radiatorul ic vertical ai un tranzitor mic si negru ......nu-l vad pe schema asta din bucati.....e defect!ai avut si trafo linii cu descarcari? Link to comment
daisarqx Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Q703!se inloc cu bc640 dar atentie la configuratia pinilor! Link to comment
susanu_pisu Posted September 4, 2010 Author Share Posted September 4, 2010 Multumesc pentru raspunsuri...Am verificat toate piesele, erau bune....O sa pun un 2SD cum a zis elmar si o sa schimb si condensatorul cum a zis dl palcu ion...si sper sa numai am probleme....Si pentru colegul cu celalalt Samsung, sigur este tranzistorul (dupa repararea sursei la un tv identic mai demult am avut q703Spor la treaba si la bani! Link to comment
Copak Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Multumesc pentru raspunsuri,voi reveni cu rezultatul...Cu stima,Copak. Link to comment
Copak Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Buna ziua! Dupa cum am promis,am revenit....Am schimbat Q703 cu BC640,dar nu era piesa defecta...Eu totusi cred,ca C.I.este de vina,pentru ca daca ii bag semnal, sonor are, continut de imagine are (se vede ca se misca culorile in dunga subtire orizontala),dar pe pinul 3 Vertical Drive al CI TDA 8305 am totusi 0.015 volti,si ar trebui sa am apx.2.1 volti...Orice idee ar fi binevenita...Va multumesc,Cu stima,Copak. Link to comment
JAD Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Verifica rezistenta si condensatorul din pin 2 pe care se formeaza rampa (dintele de fierastrau) pentru cadre si valoarea corecta a tensiunii din care este alimentat pin 2. Scoate un capat al R si C din cablaj cand masori. Daca piesele nu sunt decalibrate si ai rampa in pin 2 (vezi cu osciloscopul) dar nu ai in pin 3 iesire atunci TDA8305 defect.Idem daca R, C bune si nu ai rampa in pin 2 TDA8305 defect.Bafta!Si comunica-ne rezultatul. Link to comment
palcu ion Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 un depanator schimba 8305 si vede rezultatul si fara osciloscoppentru unii investitia e mare,atunci nu au decat sa "sape",oricum e posibil sa ajunga la final,dar dupa mult mai mult timp! Link to comment
JAD Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 un depanator schimba 8305 si vede rezultatul si fara osciloscoppentru unii investitia e mare,atunci nu au decat sa "sape",oricum e posibil sa ajunga la final,dar dupa mult mai mult timp!De acord. Dar sunt sanse mult mai mari ca R sa fie decalibrata (marita mult ca valoare sau intrerupta total); este o rezistenta chimica de 470K veche de 20 ani. Destul de probabil este ca si tensiunea din care se alimenteaza pin 2 sa nu fie corecta ca valoare, nefiltrata, etc. C-ul din pin 2 la fel poate fi defect dar cu probabilitate mai mica. Integratul e ultimul suspect. Oricum e mult mai simplu de verificat/inlocuit un R si un C (si mai logic) decat un integrat cu 28 pini mai ales daca nu dispui de unul sigur bun si nu ai nici sculele nici dexteritatea necesara. Osciloscopul nu e indispensabil dar ajuta la delimitarea clara a defectului. Oricum dupa 18 ani de depanare eu asa as face. Masurat tensiune, verificat rezistenta cu un cap afara, verificat/inlocuit C. Integratul doar in ultima instanta.De multe ori la simptomul de procesor defect am gasit cuartul defect (cam in 2/3 din cazuri) si prima data a fost vorba de un Freedom de 1 an si 2 luni, abia iesit din garantie. Link to comment
Recommended Posts