mercenarx Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 salutare!am un tv la reparat cu un defect de BV (cred). sasiul este GRUNDIG CUC 2401 , am si schema , dar ce e curios , e faptul ca sincroprocesorul la mine este cu TDA 8185 , iar in schema este TDA 2595; probabil ca sunt mai multe variante .are cineva schema de CUC 2401 cu tda 8185? pe acelasi modul sa afla si BV (de fapt , finalul BV)idea este ca nu are stabilitate pe verticala , imaginea tremura pe vert aleator , cateodata se da peste cap, iar tremura aiurea s.a.m.d. (pe unele canale nu face deloc, pe altele se da peste cap non-stop, )defectul asta la grundig-urile mai vechi (modulare), mai este dat si de uscarea (devalorizarea ) unor condensatori in calea comunaare cineva idee?thx! Link to comment
Gicuta 46 Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Cred ca v-ati raspuns singur; 90% cale comuna sau sincro cu filtraje sau decuplaje nasoale Link to comment
mercenarx Posted September 2, 2010 Author Share Posted September 2, 2010 Cred ca v-ati raspuns singur; 90% cale comuna sau sincro cu filtraje sau decuplaje nasoaleoricum , mi-ar prinde bine si o schemacum spuneam, am descarcat una , pt sasiul asta, dar difera tocmai la partea de sincrotv-ul face parte din "colectia "mea , si "vede" perfect, nu-mi vine sa renunt la el Link to comment
elmar Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 nu am gasit schema ceruta..dar poate va ajuta asta ... Link to comment
mercenarx Posted September 4, 2010 Author Share Posted September 4, 2010 multiumesc pentru schema ! Link to comment
Gicuta 46 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Am vrut sa va zic de la prima interventie: CI TDA 8185 este o catastrofa f. greu de gasit. In situatie similara, am adaptat un modul care avea sincro cu TDA2595 si finalul de cadre cu TDA2652(are si osc, bloking in el). Cred ca-l gasiti la cei ce fac demolari. Avantajul este ca acest modul are reglaj frecv. cadre. Link to comment
novica Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 sa poate gasi integrat nou la 42 RON sau modul complet folosit 40 RON Link to comment
andrei florin Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 daca ai modulul de sunet zf stereo vezi ca ai acolo un semireglabil rv si de acolo regleaza semnalul mai slab ca e prea tare si face asa. eu am reglat si merge f bine. Link to comment
krotal Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Foloseste un ESR-metru ca sa scutesti timp,gasesti scheme pe net si sint usor de construit !. Link to comment
mercenarx Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 i-am dublat c5 cu o rezi de 68k si nu mai faceevident ca defectul este in alta parte insa, avand in vedere etatea tv-ului nu ma complic...ideea este ca acum merge stas Link to comment
Recommended Posts