Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

server - sursa redundanta


yo9hnf

Recommended Posts

Ce-i aia oameni buni? Toata lumea vinde asa ceva....dar nicio explicatie despre ce este ea.Am la servici un server HP ML350 cu o singura sursa instalata. Ieri , cautand printre "troace" am gasit o sursa noua (redundanta?!) si un mic ghid de instalare al ei. Acolo scrie ca se vara sub sursa deja instalata si ca este o sursa redundanta.W.T.F. ?!Ar mai fi o chestie....am pus pe serverul respectiv un UPS de CyberPower (parca) Value 400e, iar cand cade curentul, serverul se restarteaza. Nu am pretentii sa tina prea mult UPSul, dar chiar deloc? Sa fie sursa de vina (nu poate "hali" din condensatorii ei 2-6ms?)Radu

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Daca ai sursa mai mare decat poate tine ups-ul ala se restarteaza. Sursele redundante la servere sunt folosite pentru a asigura continuitate indiferent de problemele care apar pe partea de alimentare, daca scoti un cablu dintr-o sursa serverul ramane alimentat din a doua.

Link to comment

Sursa redundanta nu are legatura cu caderea curentului, pentru asta se foloseste un UPS.

 

Sursa redundanta se pune in serverele serioase (sau in alte echipamente industriale) in care este vital sa nu se intrerupa functionarea serverului chiar daca i se arde sursa. Trecerea de pe sursa care tocmai s-a ars pe cea de rezerva se face automat si fara intreruperea functionarii sau resetarea serverului. De obicei sursele redundante sunt si hot swapable adica sunt ca un sertar si pot fi schimbate fara sa desfaci calculatorul, in timp ce functioneaza, fara reset sau altfel de intreruperi nici macar o secunda.

 

De ce se restarteaza la tine? Probabil UPS-ul e prea mic sau defect dar poate fi de vina si sursa serverului.

Link to comment

UPSul e de vreo 250W.....totusi ar trebui sa tina ceva timp, foarte putin, dar sa nu se restarteze.Deci sa montez sursa redundanta sau sa o tin tot in punga ei antistatica? :da Cred ca ar trebui pusa....pe serverul respectiv se tine DHCP, DNS, serverul de sincronizare pentru aplicatiile de aici.Multumesc pentru raspunsuri!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines