Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent 2SC1312S


Recommended Posts

Ma intereseaza daca imi puteti da un sfat in inlocuirea unui tranzistor 2SC1312S din etajul de inregistrare al unui magnetofon Akai, cu un tranzistor 2sc2240GR. N-am gasit deloc un datasheet detaliat pentru 2SC1312S, acesta prezentand pe cei 3 pini acea innegrire specifica a tranzistoarelor japoneze mai vechi. Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Multumesc f mult pentru informatie. Problema este ca acest tranzistor are un hfe f ridicat : 970. Am incercat cu un BC549B dar cu hfe de 360 si din pacate, cu semireglabilul de rec level la maxim, nici nu se aprindea vumetrul pe canalul unde am facut inlocuirea. Tind sa cred ca tranzistori cu un astfel de hfe, nu prea se mai fabrica - nu am gasit pe nicaieri: ebay, etc-, acest tranzistor 2SC1312S ( G,H) facand probabil parte dintr-o serie speciala ( cu hfe ridicat ) dezvoltata de japonezi.

Link to comment

deci , avem asa...1-- 2sc1312s n-o sa gasiti dvs de cumparat nou , de pe piata obisnuita a componentelor , nici la pastele cailor verzi de pe pereti :rade: , avind in vedere ca piesa respectiva , practic nu exista la vinzare prin magazinele obisnuite ...! fabricantul mitsubishi face doar 2sc 1312 simplu sau cu urmatoarele terminatii ...F , G ,H si Y ...atit... :da varianta cu sufixul S este fabricata special numai si numai pentru firma akai si , in consecinta se poate/s-ar putea gasi NUMAI SI NUMAI IN RETEAUA SERVICE-URILOR AUTORIZATE AKAI...!2-- informatii despre 2sc1312s nu se gasesc pentru ca data-sheet-ul este protejat prin legea copy-right-ului de catre fabricant , la cererea expresa a beneficiarului , adica firma akai...!3-- este recomandata inlocuirea lui 2sc1312s numai cu tranzistoare din seriile japoneze , nu cu europene...!4-- echivalenti recomandati ar fi urmatorii...2sc1890 , nte289 , 2sc458 s sau l , 2sc1344e , nte199 , ksc945 , 2sc711 , 2sc1815... :da

Link to comment

Mag-ul este 646. Postul lui mitsuraelectronic este excelent, cam la aceeasi concluzie ajunsesem si eu, nu stiam insa acele echivalente nici pe departe. Innegrirea de care vorbesc am vazut-o la mai multi 2SC458LG, tranzistori care bagau zgomot accentuat, problema rezolvata total dupa inlocuirea cu 2SC2240. Posibil ca la 2SC1312 fenomenul sa nu fie acelasi. M-as bucura sa fie problema cu ceva electrolitici, cu toate ca pana acum electroliticii japonezi indiferent de vechime pe care i-am inlocuit erau ok.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines