Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum construiesc o boxa


Guest vasi22sica

Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest beny_95_sv

In primul rand palul melaminat si pfl nu sunt aceleasi lucruri...pfl e subtire de cativa mm si palul melaminat este de la 6mm pana la 22 mm(cred)...si in al doilea rand nu exista pal orb ..pal este un lucru si OSB este altul ..cel mai bun ar fi palul melaminat de 18mm...ce fel de boxe vrei sa faci?

Link to comment
Guest vasi22sica

asa e, am gresit cand am zis pfl, am auzit k e mai bun palul fara melamina, eu nu stiu sigur. palul pe care vreau sa-l folosesc este melaminat;boxe pe 2 sau 3 cai,sa vad...am patru dif de 15 cm (2 de la aiwa si 2 de la samsung) iar tweterele tot de la aiwa, cred k ar da mai bine daca le-as face pe 2 cai ,nu? mersi

Link to comment

Nu e bine sa faci cu pal melaminat pt ca nu se lipeste aracetul de el si nu tine, am auzit. Eu am facut boxe de putere, mari (cu difuzoare de 15, si au cantat pana acum destul la puteri de peste 300 de w) cu pal melaminat si cu adeziv de constructii parca se numea, parca de la bison, la tub, ca siliconul sanitar, se pune in pistol. Si a tinut fara probleme, e foarte puternic. Palul a fost taiat de la depozit si e inchis la culoare, aproapre negru, si au iesit foarte bine, a fost usor sa le fac, chiar si cantul (sau cum s-o numi), marginea ce se lipeste, a fost deja lipita din depozit.Difuzoarele sa fie toate de aceeasi impedanta. Si daca vrei sa pui cele 2 difuzoare, plus tweeter, nu stiu cum vei face cu filtrarea. Ai filtre? Si ce impedanta au difuzoarele?

Link to comment
Guest vasi22sica

6 ohm, tweterele au filtre pt k erau legate cu dif aiwa, si palul meu tot de la depozit este; acolo lucrez asa k nu e problema cu incheiatul boxelor, problema e urm: am fasii de 15 cm latime si 100 inaltime, interiorul o sa aiba 15 latime,11,4 adancime, 96,4 inaltime. intrebarea e daca nu e prea ingusta cutia????

Link to comment
Guest vasi22sica

am scos dif din cutii si au 13,5 cm , iar cutiile care vreau sa le fac au in interior 15 cm , fata are 18.6 (pal de 18), ma intrebam daca o sa aiba rezonanta necesara (sunt cam inguste si inalte)

Link to comment

ce rezonanta domnu'? in alegerea formei unei incinte se exclude cubul, fiind preferate formele mai complexe/atipice, deci parerea mea e ca turnul e destul de ok. in fata sa fie cat mai ingust posibil si fara volum exagerat chiar daca da bine in graficul de raspuns, deoarece creste deplasarea conului difuzorului la frecv. joase si nu e bine.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines