Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lipsa sunet grundig cuc6300


Guest Gabi200

Recommended Posts

Guest Gabi200

salutare.am un tv grundig sasiu cuc6300 fara sunet.am schimbat integratul tda7245a dar degeaba.aceeasi problema.am citit undeva pe forum ca intrerupatorul ar putea fi o cauza.inainte sa il schimb as vrea cateva pareri despre acest defect.vreau sa mentionez ca tv nu porneste decat din telecomada.butoanele de volum si programe nu au nici un efect la apasare..multumesc

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Inainte de a schimba intrerupatorul de retea (contactul de stand-by, temporar, poate fi cauza lipsei de sunet) scoateti mufa contactului temporar de pe placa de baza. Televizorul trebuie sa porneasca din telecomanda si trebuie sa aveti sunet la reglaj +volum.Partea a doua a defectului, adica nu puteti actiona din panoul frontal tastele de +-P si +-V se poate datora blocarii televizorului in mod hotel. Pentru deblocare se apasa tasta "I" de pe telecomanda si se porneste televizorul de la butonul de retea, se modifica din meniu Hotel Mode din ON in OFF. Succes!

Link to comment
Guest Gabi200

multumesc pentru sfat.problema este ca intrerupatorul este lipit direct pe placa.nu are nici o mufa.ma gandesc sa il scot sa vad daca prezinta rezistenta

Link to comment
Guest Gabi200

gata l.am rezolvat.am schimbat condensatorul de pe iesire si am intrerupt pinul de mute si a luat-o.acum tv merge perfect.multumesc mult pentru sfaturi.

Link to comment
  • 1 year later...

am si eu probleme cu sunetul la acest sasiu.sunetul merge, dar se intrerupe, dar nu are o intrerupere brusca ci una usor lenta. ca si cum i-as da comanda "mute". nu e intreruperea aia bruta, de difuzor care intrerupe....am eliminat intrerupatorul de retea.am efectuat masuratori si pe pinul mute nu se intampla nimic nici cand dispare singur sunetul nici cand il trec pe mute.mai mult, cand ii dau MUTE sunetul se opreste dar dupa cateva secunde porneste din nou, desi, pe ecran, ramane afisat MUTE

Link to comment

eu am o problema mult mai ciudata nu am sunet deloc daca dau volum plus dupa x secunde ma intorc inapoi si observ ca sunetul sa redus spre zero dupa un timp ajunge la 0 trebuie sa va spun ca am schimbat procesor/memorie/final si atentie cand scade volum nu se vede pe afisaj ceia ce inseamna ca se intimpla ceva pe magistrala nu pe comenzile de bord sau tc oricum am decuplat si mufa rezultat 0 a intanlit cineva asa ceva sau am trecut cu vederea ceva

Link to comment

Am avut si eu o problema cu sonorul la acest sasiu. La pornire nu avea sonor, dar daca apasam v- pe telecomanda pornea sonorul din pozitia de maxim, apoi se putea regla pana schimbam canalul cand trebuia iar v-.Defectul era la procesor, tensiunea de reglaj a volumului cadea in minim la schimbarea canalului. "L-am rezolvat" conectandu-i mufa pentru casti de pe panoul frontal la iesirea scart unde exista semnal constant si proprietarul foloseste niste boxe de calculator...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines