Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu prinde fludorul


Guest bondar_mc

Recommended Posts

Guest bondar_mc

Salut. Am si eu un fierbator de incazlit apa ptr. cafea, dar sau rupt firele (nu de la stecher ci de la fierbator). Acum incerc sa le lipesc cu letconul dar problema e ca nu se lipesc de nici-o culoare, nu se lipeste fludorul de pinii aia doi. Unul am reusit sa-l lipesc dar foarte greu iar pe celalalt nu reusesc deloc, nu prinde. Care ar fi cauza?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

poti lipi cositor si pe metal daca sti cum incearca cu colofoniu activ sau daca nu ai ceva decapant poti incerca cu o veche metoda batraneasca dar cam proasta aspirina :rade: doar sa ai mare grija la fumul care se formeaza este foarte toxiccositorul nu prinde doar pe cupru

Link to comment
Share on other sites

Folosind un letcon puternic, şi sfaturile date de colegii relav şi rares01, sigur reuşiţi să lipiţi firele. Ce-mi pare mai problematic a reuşi, este etenşarea acestor lipituri. Oare nu-i mai înţelept a înlocui acest fierbător, cu un altul nou ?

Link to comment
Share on other sites

Pe nichelina nu prinde cositorul....firele se fixeaza doar mecanic

Asa este, n-ai sa lipesti nichelina in veci, indiferent cu ce-i dai.Ca sa fiu putin rautacios, presupunand prin absurd ca s-ar putea lipi cum faci sa nu se topeasca lipitura cand il bagi in priza? :rade:
Link to comment
Share on other sites

E bine de precizat că cei doi pini de care vorbeşte colegul bondar_mc, nu sînt din nichelină, mai mult chiar, afirmă că a reuşit o lipitură. Cum o fi situaţia de fapt, mai mult am presupus, şi asta ţinînd cont de ce am întîlnit practic. În urmă cu treizeci de ani, minunile tehnice în cauză, se procurau mai greu, parte din ele aduse de pe la ruşi.Cum înlocuirea cu unul nou nu era la îndemînă, minunile respective se reparau ( genul de defect de care se vorbeşte).Ce pot spune cu certitudine este faptul că se pot cositori, ce-i drept nu uşor, iar lipitura nu se topeşte. Pentru a etanşa şi izola electric lipiturile, foloseam răşina ce se utiliza la mufele pentru cable de 6kV.

Link to comment
Share on other sites

Firele nu se lipesc cu cositor , eu le-am matisat cu fir de cupru 0,3-0,4mm strans spira langa spira pe vreo 8mm si apoi am cositorit!+ cum spunea colegul de mai sus turnat in rasina.In principiu merita numai daca e ceva deosebit!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines