Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa releu actionat de tensiune LED


Recommended Posts

NU m-am mai ocupat de foarte mult timp de electronica dar acum am nevoie sa fac un switch (adica switchul exista nu il fac eu) cu management care sa alimenteze prin firele nefolosite 4,5,7,8 ale cablului UTP mai multe modemuri wireless. Logica e urmatoarea: o placa cu releu va actiona la prezenta tensiunii pe ledul de link al portului respectiv; daca dau disable la port (are managemnet switchul) ledul se va stinge si automat releul sa cupleze sau decupleze, nu stiu cum e mai bine, oricum sa opreasca tensiunea pe portul respectiv. Am cautat sa cumpar placa cu releu gata facuta dar nu gasesc pe stoc. Contactul releului trebuie sa suporte 12v si 2-4A si sa actioneze la tensiune de led (1,5v parca). Mai exact sa pot reseta modemurile prin internet daca se blocheaza. Din cate tin minte schema ar fi simpla, cu un tranzistor. Ar mai fi bine daca ar avea si un temporizator de 2-5sec fara a complica schema.

Multumesc.

am gasit ceva dar nu prea livreaza comanda http://www.okazii.ro/catalog/39966186/K ... releu.html

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Image

Cam asta ar fi schema; am pus 2 tranzistori sa nu fie nevoie de un condensator excesiv de mare. Perioada in care releul sta pornit se poate mari fie marind condensatorul, fie marind rezistenta din emitorul primului tranzistor.

Schema asta ar merge daca LED-ul pe care-l inlocuieste are catodul legat la masa si anodul comandat; daca-i invers, trebuie modificata.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines