Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor LCD monitor Viewsonic 922


Recommended Posts

am la reparat un monitor viewsonic vx922 de 19". defectul e ca se aprinde 1 sec si se stinge. l-am desfacut si la sursa am schimbat condensatorii umflati de pe ramura de 5V.la partea de invertor am verificat transformatorul model SPI 8TCOO245 care avea o infasurare de inalta intrerupta. nu gasesc sa il schimb si cumpar de la tehnoe..tric un modul invertor BX-04S403 care suporta 23w si alimenteaza 4 lampi pt monitoare intre 17 si 22". invertorul original se alimenteaza la 12V ca si acesta. semnalele de on/off si brightness corespund. am montat noul invertor,functioneaza ,insa se incalzeste exagerat, de asemenea si sursa.se pare ca consuma prea mult. lampile par a functiona ok ca luminozitate.l-am lasat si 1 ora ,insa e riscat de cald. am incercat sa diminuez la minim consumul prin alimentarea pinului de ADJ la 5v ,insa tot fierbinte lucreaza,mai ales transformatoarele ridicatoare.e posibil sa nu duca consumul lampilor acest kit invertor sau sa fie in neregula vreo lampa din display?

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Chiar azi am "pacalit" unul (nu neaparat acelasi model), si merge cu o lampa din doua, totul e sa studiezi cu atentie datasheetul integratului din inverter si schema aplicatiei lui adica cea a monitorului... restul e studiu si de aici modificarea schemei.

Link to comment

Ma tem ca nu poate sa anuleze o lampa, deoarece invertorul nu "pleaca" pana nu primeste comanda ca toate lampile sunt ok, defapt "pleaca" dar se opreste dupa 1-2 secunde. :ciuda:Re edit: incercati cu ilocuirea celor 4 condensatori din secundarele trafo, cu alti mai mici de cativa pF :da

nu are condensatoare . are 2 transformatoare adaptoare dupa cele ridicatoare. problema e ca nu are nici radiatoare, racirea se face prin cablaj.ma ingrijoreaza faptul ca se incalzesc ambele transformatoare ridicatoare la temperaturi mari.nu am incercat sa leg doar 2 lampi. nu imi dau seama de ce se incalzesc transformatoarele asa tare. nu am masurat nici consumul la intrare.insa tensiunea e 12v, deci in regula.kitul e cu integrat KA7500C, se pare echivalent cu 494. as putea umbla la reactie sa il pornesc cu o singura lampa pe canal daca as stii ca nu o sa se mai incalzeasca. circuitul original avea MP1038EY in invertor.
Link to comment
  • 2 weeks later...

invertorul chinezesc e de tot ra...ul. am comandat un pcb (lips) sursa +invertor identic cu cel din viewsonic de la o firma din cluj si problema s-a rezolvat.am verificat cu un invertor de la un laptop in prealabil lampile pe rand si toate au dat acelasi consum al invertorului,deci erau ok.

Link to comment
  • 8 months later...
Am un lcd Airis si s-a intrerupt secundarul la un trafo ridicator si nu mai merg 2 lampi, cum il pacalesc sa porneasca si asa?

 

 

 

Ar trebui sa spuneti codul de pe traf,in ultmul timp se gasesc o multime de trafuri de invertoare LCD.Eu am pe stoc cumparate multe si tot iau cand gasesc la oferta.IN cel mai rau caz schimbat invertorul(era bine daca spuneati cu cate lampi este de tot probabil ca 4)Daca diagonala este mica sunt invertoare la preturi bune.Eu de ,,fentat,, sa mearga cu mai putine lampi nu am reusit cu ijvertorul original,daca nu am gasit traf am schimbat tot invertorul mai ales la monitoare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines