Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un sfat legat de lipiciul pentru fixat bobinele


Recommended Posts

Va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se numeste si de unde se poate cumpara acel lipici cu textura ceramica partial termoconductor folosit la surse in comutatie sau la bobinele tv,vreau sa reduc zgomotele din sursa calculatorului.Este uneori casant insa poate fi si foarte dur si rezista lejer pana la 200 grade...nici cu letconul nu prea se poate topii.Multumesc mult.

Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

lipiciul ala de care zice CPX e ceva intre poxipol si siliconul sanitar, adica e mai rigid ca siliconul dar totusi se poate curata (nu e casant)acest "silicon" este folosit in SMPS-urile pentru laptop, la depanare se poate curata destul de bine.in sursele ATX nu am vazut, chinezul se limiteaza doar la ceva lac si enevtula un tub termocontractant ,poate asta e motivul ca sursa mea noua tiuie mai rau ca una din 2004.

Link to comment

Sursa mea este Enermax Modu 82+ 525 W.La puteri mici >50 W am reusit sa o fac practic muta(Sub 50 W tiuie) dar la puteri mai mari incepe sa bazaie.Deasemeena se aud zgomotele consumului variabil,desi am imbracat bobinele in vata(nu recomand caci se incing tare) tot nu am rezolvat complet.Cele din filtrul din secundar au ramas neimbracate pentru ca funtioneaza la 70 de trade ...cred ca ar ajunge la 90 cu hainuta pe ele...Am incercat lipici de tevi(se face ca plasticul) si super glue dar zgomotele tot nu dispar.Poxipol nu prea as vrea sa pun caci ar intra vreo 2 tuburi dar la nevoie voi incerca si asa....

Link to comment

sigur nu are ceva miezuri crapate ? se comporta cam ciudata.la mine e ca un clopot, adica in gol nu se aude nimic (foarte putin ventilatorul) pe la 2-250W are un tiuit cu frecv. ~17-18Khz peste 250W frecventa creste. cand stau la birou nu o aud dar nu inteleg ce a fost in mintea producatorului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines