Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme VESTEL


Recommended Posts

Am un tv VESTEL TURKUAZ 5147R sasiu 11AK03-20 e a unui pensionar si inaintea mea a chemat la depanat pe cineva de la ziar si respectivul a scos un integrat si dus a fost.Din ce am observat eu integratul face calea comuna si sincro,si incerc sa-l repun in functiune.Rugamintea mea este,daca poseda cineva schema respectiva sa o posteze.Cu stima.

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest GicuRebenciuc

Nu este chiar VESTEL, este.....TOSHIBA 21V53E dar tot 11AK30A11 are in el! Problema mea: După 2-3 minute de funcţionare corectă apare imaginea "tremurata" pe vert. destul de supărător! mai apare după scurt timp şi cateva linii pe cursa de intoarcere in partea de sus a ecranului. Am inlocuit aproape toti cond. electro din BV si din alimentarea sa dar...fara efect! (in special C610,615,631,631,634...).nu mai trec aici functiile fiecaruia deoarece presupun ca aveti schema, e destul de cunoscuta! Ceva idei, va rog! NU am inlocuit (inca) CI/BV! Poate STV2248H sa fie cauza?

Link to comment

cam astia sunt condensatorii de verificat ... dar nu e exclus sa fie si din jungla sau circuitul cadre...verificati cu atentie si tensiunile de alimentare(cele care au legatura cu cadrele) si observati cam ce se intimpla ...(atunci cind merge bine si atunci cind nu...)

Link to comment
Guest GicuRebenciuc

Multumesc pt. idei! O parte dintre piesele specificate au fost verificate si inlocuite cu altele noi. Mi-a mai ramas: C603,604,616,641,644,R630 şi D602! Mai vedem si va voi spune!

Link to comment
Guest GicuRebenciuc

Amverficat (şi înlocuit!) TOATE piesele marcate în schemă dar...nu dispare efectul! Am înlocuit CI şi SURPRIZĂ: Tv funcţionează perfect! Se vede treaba cătrebuia să întreb pe alţii mai întâi ca să pot să-mi răspund singur! Totuşi, eu MULŢUMESC TARE MULT MODERATORULUI pt. ideia cu marcajul pe schemă a componentelor posibil-defecte; m-a ajutat mult în rezolvarea problemei!!! TOATĂ STIMA!

Link to comment
  • 7 months later...
Guest alyana

Buna ziua,Am un TV VESTEL TURKUAZ 5147R sasiu 11AK03 (sursa de alimentare fara optocuplor). Dupa ce porneste, imi apare rastrul de forma trapezoidala, cu baza mare in jos. Am verificat tensiunile de alimentare, am 110 V pe bara, 16V, audio etc. Banuiesc ca este o problema in baleiajul orizontal, insa problemele acestea de geometrie ma cam depasesc. Experienta mea in domeniul depanarii TV nu este bogata, majoritatea interventiilor mele in TV au constat in depanare surse alimentare, final linii, trafo linii, baleiaj vertical, sunet, etc.... reparatii grosiere, mai exact. V-as ruga sa imi dati cateva indicii in depistarea defectului. Va multumesc.Atasesz si schema TV-ului.

Link to comment

Bună .Dacă aveţi luminozitate normală aveţi scurt la una din bobinele de deflexie pe verticală.Şi în nici un caz la cel orizontal,cum aţi presupus mai înainte.

Sincer in 18 ani nu am gasit nici o bobina de deflexie defecta cea de verticala(intrerupta eventual dar atunci este linie orizontala).Daca imaginea este trapez cum sa fie defecta verticala?cand problema este pe imagine orizoltala?
Link to comment

Îl rog pe Domnul DAN să nu se supere dar asta e opinia mea personală. Aş vrea să n-am dreptate dar în cazul acesta am.Baza mică a trapezului este îndreptată în direcţia a cărei bobină de deflexie e în scurt.Desigur că şi rastrul nedesfăşurat pe verticală indică defect în baleiaj vertical.Dar în acest caz este dusă bobina de deflexie pe verticală.Acesta e un defect rar întîlnit.

Link to comment

Exista doua moduri in care bobina de deflexie pe verticala, alcatuita din doua bobine separate conectate pe cose, este defecta:1 - bobine legate in serie, fie una din ele in scurt fie intrerupta, rezulta dunga orizontala2 - bobine legate in paralel - una in scurt rezulta dunga orizontala - una intrerupta rezulta imagine trapezoidala cu baza mare sus sau jos functie de bobina defecta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines