Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ai de inlocuit condensatorii din primarul si secundarul sursei,cond.de 100mf/35 vcc de la tda 3653(cadre)ca sa nu ai probleme viitoare,cond.din etaj driver,filtraje eventual cond de pe bara care alimenteaza jungla,BU 508D(musai cu dioda),vezi daca nu ai descarcari FIT la trafo linii(daca este cel original gri),etc.bafta.

Link to comment

Daca arderea BU 508D se face lent, in timp, inseamna ca este supus la suprasarcina, adica:1. C-ul de recuperare paralel cu BU(7,5nF/1600v) nu este dus complet ci numai putin umflat la un capat(daca nu-l scoti nu se vede)2. C-ul de sarcina(serie cu deflexia) iesit din parametri 3. Traful de linii are scurturi interne intermitente(este o piesa f slaba la acest sasiu) Toate cele 3 defecte posibile produc pe ecran modificarea dimensiunii orizontale, din pacate se observa prea tarziu ca sa mai faci ceva.

Link to comment

ar trebui sa faci niste verificari cu privire la comanda tranzistorului final linii... tensiunea de alimentare +B si cu frecventmetru in baza finalului linii.Ar trebui sa verifici cu un osciloscop si tensiunea de alimentare a junglei sa nu fie filtrata prost.DAR INCEPE PRIN A VERIFICA FRECVENTA SEMNALULUI IN BAZA FINALULUI DE LINII :freaza:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines