Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
bogdan_george17

Probleme alimentare lanterna cu acumulator

Recommended Posts

Salutare.Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Am o lanterna din aceea mare care se incarca de la 220V. De ceva vreme nu mai functioneaza, eu cred ca nu mai incarca. Am verificat placuta de alimentare, diodele de pe ea, insa nu reusesc sa detectez problema. Ma puteti ajuta cu eventuale sfaturi?Am atasat poze cu placuta si schema de interconectare pentru placa. Acumulatorul nu stiu cati volti scoate caci pe el nu scrie nimic, iar masurat cu aparatul indica in jur de 1,3 V care oricum nu sunt edificatori intrucat nu este incarcat.

Link to comment
Share on other sites

De o luna jumate nu a mai raspuns nimeni...Pai e simplu: un acumulator cu plumb nu ar trebui sa scada sub 1,75 volti pe celula (adica 3,5 volti pe ambele celule inseriate). Iar situatia aceasta, intalnita daca s-a tras pana becul aproape nu se mai aprinde, trebuie remediata URGENT!!! Altfel, minunatul acumulator cu plumb se SULFATEAZA, chestie in general IREVERSIBILA (adica e clar bulit cu 1,3 volti pe el)Acumulatorul cu plumb are o singura calitate: e ieftin! Si mai multe mari defecte, din care cel mai semnificativ e ca nu-i place sa fie neglijat!!! Cand ai spus "stat prin pod jumate de an", i-am pus diagnosticul fara sa mai fie nevoie de voltmetru.Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines