Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv grundig 3410


Recommended Posts

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

La anumite tipuri de sasie(Grundig, Panasonic) matricea da drumul la imagine chiar daca cei trei catozi ai cinescopului nu au ajuns la temperatura optima, astfel va apar acele dungi de cursa inversa si imaginea e spalacita. Fenomenul mai apare si daca tensiunea de alim a finalului video e prea mica la inceput, ceeace inseamna ca trebuie sa verificati si sa inlocuiti C-urile de pe +B si +190v. In fapt pentru siguranta, trebuie verificate si C-urile din sursa si de pe barele de tensiuni recuperate. Spor la sapaturi !!

Link to comment

Este necesar sa dati mai multe date: 1. ce tip de Grundig 2. ce sasiu (CUC) 3. daca nu puteti stabili cerintele de la pct 1 si 2, macar spuneti ce integrate sunt pe calea comuna si digitalul de sunet(pocnetele din difuzor sunt provocate de informatiile digitale de pe magistrala de date care nu ar trebui sa se auda); mai rar se intampla sa ramana blocata o tasta de pe panoul aparatului si sa provoace acel pacanit. Iertati-ma baieti pt logoreea mea, dar sunt nevorbit de mult in chilia mea !!

Link to comment

grundig supercolor m55-355cti cuc 3510 schema de 3410 am gasit care e mono.este trecut in germana nustiu care e calea comuna. sa fie pe modulu care e si sunetul? zf-stereo-fs 29504 10204 tda 6200;tda6600, tda 5830, lm393. am schimbat tda6200 si tot asa. cand are semnl se aude bine in lipsa s4emnalului se aud pocniturile si nu pot da volumul din buton.sa schimb si tda 6600?

Link to comment

Imi car iertare, dar aici unde ma aflu nu am schemele la indemana; din amintiri insa pot sa spun ca convertorul digital/analog, reglajul de volum, balans si tonalitati se afla in acest TDA6600. In lipsa lui, cu ani in urma eram obligat sa mutilez aparatele si trec volumul pe potentiometru(treaba tiganeasca pentru clienti asisderea)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ceva tine blocata magistrala de date(SDA). Acest aparat are memoria inglobata in procesor asa ca lasati chestia cu dump-ul(nici nu are asa ceva) Scoateti digitalele de sunet, sau orice alt integrat comandat de bara SDA ,comutatorul AV care se afla pe placa de baza, teletextul daca are, etc.(pompati pinii SDA si SCL) pt ca sunt convins ca unul din ele va tin blocat procesorul.

Link to comment

Nu tine nimic blocata magistrala de date, e normal sa faca asa. Nu are implementata functia de P+ P- din telecomanda. Daca face "cifrele" si comenzile celelalte corect din telecomanda lasa-l asa. Bordul probabil ca are "tastele" imbatranite si nu prea mai ai ce-i face. Am unul exact in aceeasi situatie. TP760 e pentru modele mai noi, aici merge ori P1616 ori P1624. Daca-mi dai modelul exact de televizor de pe eticheta spate iti spun ce telecomanda merge.

Link to comment

da semnal slb cred de antena , verific cu dvdul sa vad cum vede. dar cand e pe un canal fara semnal se aud impulsurile alea in boxe dar incetul. daca dau semnal cu sonor nu se mai aud ca e sonorul mai tare. pare ca e un condesator si se descarca dar am schimbat o gramada si tot asa face. condesatorul c542 4,7m/350v nu l-am schimbat,sa-l schimb si pe el sa vad,si cand schimb programul parca fosneste o foaie de caiet.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines