Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest strg

RGB

Recommended Posts

Sall, de curand m-am decis sa imi fac o lumina de ambiant in camera cu ajutorul unor led-uri RGB si a unui controller.Totul bine am cumparat led-uri + controller. Cand sa le montez led-urile au - comun, iar controleru + comun si comanda pe - :( pot sa fac ceva in cazul asta sau le arunc la gunoi :(Sau exista vr-o posibilitate cu o schema ceva?

Link to comment
Share on other sites

Foloseste tranzistoare pe post de inversoare.Schema mai tarziu,dupa ce ne spui mai multe;in principiu ,ledul il legi la minus si plusul la emitorul tranzistoarelor,iar controlerul la baza tranzistoarelor.Toate astea prin R de limitare a curentului.

Link to comment
Share on other sites

Poi sunt cam incepator in electronica, adica stiu ceva esential cum se monteaza piese pe o placa PCB, sa fac legaturi si mici scheme, dar cand vine vorba de un tranzistor nu ma pricep la principiul lui de functionare.... de aici m-ar ajuta mai mult o schema + componente (ex valoarea la tranzistor), am un magazin de electronice f aproape de mine deci pot face rost de orice.Si ca o recapitulare pt ce am eu:IESIRI MODUL:1 PLUS COMUN3 MINUSURILED RGB:1 MINUS COMUN3 PLUSURIDeci trebuie sa inversez cele 3 minusuri in 3 plusuri pt a putea controla led-urile. Astept un rasp. ms

Link to comment
Share on other sites

nu am o schema de la controler e o unitate cumparata din comert, mai exact de la adelaida ("CTRL02 Controler programabil RGB ,telecomanda, 11 programe,3x3.3"), o sa incerc luni schema postata sa vad ce iese. msSi am o intrebare minusul pt led il iau de la alimentator presupun ?+O problema tensiunea de iesire pe minus de la modul oscileaza pt a controla si intensitatea luminii led-ului. Se va pastra proprietatea asta ?

Link to comment
Share on other sites

Nimeni nu are timp sa caute ,pe net,CTRL02 sau ce o mai fi...asa ca da linkuri. :speriat NU,nu de la alimentator,de pe acumulatorul de la masina mea :ras: Normal ca de la alimentator,daca controlerul are + si - la alimentare.Problema cu intensitatea dupa ce il pui in functiune.[attachment=0]1.pdf[/attachment]

Link to comment
Share on other sites

2N nu au la magazin, si bc suporta doar 100 mA, puteti sa imi recomandati un tranzistor mai puternic? Am incercat un BD138 dar nu merge, face un flash led-ul si modulul se opreste, banuiesc ca intra in scurt.

Link to comment
Share on other sites

cum arata controlerul ala, poti sa pui o poza cu el ?

 

am un controler RGB de la un amic, care arata extrem de ciudat. cred ca e aproape cat doua cutii de chibrituri suprapuse, are o mufa de alimentare cu 12Vcc si 4 iesiri , respectiv plus,G,R si B. plus un receptor IR pt ca ghidusia vine si cu o telecomanda foarte colorata.

chestia nasoala e ca nu pot sa-l desfac, firele nu arata ca si cum ar duce 6A , parca nici 2A pe fiecare culoare nu as avea curaj.

 

intrebarea mea ar fi daca a disecat cineva o cutie din asta si vrea sa-i puna si schema. dupa umila mea parere nu e vorba de generare de curent constant ci de choppare din 12V, deci trebuie limitat curentul maxim cu rezistente la valoare ledurilor care oricum nu au un regim prea fericit de functionare. ma gandeam sa folosesc cate un led de 2A , dar nu prea cred ca merge.

 

cutiuta arata ca asta din poza, nu e cumparata de acolo, imaginea e doar pt referinta. http://www.alibaba.com/product-gs/31080 ... image.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines