Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
hpavictor

Filtru electromecanic EMF500

Recommended Posts

Va rog sa imi oferiti un link sau pagini de catalog cu date despre performantele si modul de folosire optim al filtrelor EMF 500 ssb ( up / down ) si cw , sper ca va fi folositor si altora pentru ca inca se mai pot gasi in cutiile cu vechituri unde zac nefolosite .....poate le oferim o sansa la o noua viata ! Parca au fost prezentate in defunctul ( din pacate ) Tehnium , poate cineva preciza numarul si anul , eventual atasa articolul cu pricina , sau alte articole asemanatoare , din revistele de profil ? Pe net nu am gasit mai nimic , probabil datorita faptului ca nu am cautat cum trebuie.....Multumesc anticipat si va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link to comment
Share on other sites

Intrati pe hamradio.ro si mergeti la sectiunea "revista".Acolo,prin,"rasfoirea" colectiei se vor gasi multe articole interesante despre EMF500.Dintre toate pe care le-am testat,ramane filtrul meu preferat.Fiind ceva mai "largut" asigura pe emisie o calitate deosebita a semnalului(ma refer,fireste,in SSB).

Link to comment
Share on other sites

Scrieti simplu pe google hamradio.ro Este imposibil sa nu va trimita acolo unde trebuie.Acolointrati la sectiunea amintita adineauri de mine(revista).Intr-o revista de prin 92-95,nu mai stiu exact care ,era publicat un tabel cu toti parametri ce privesc EMF500(frecventa purtator,largime,etc).Succes!

Link to comment
Share on other sites

Sunteti absolut sigur ca mai exista hamradio.ro ? Daca da , inseamna ca browser-ul meu ( cred ca este Safari , de pe tel Nokia E51 ) nu poate deschide formatul de pagina in care este creata pagina hamradio.ro.....totusi poate mai cunoasteti si alte surse de informatii despre EMF500 ! Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

Cu Mozila pe un PC obisnuit a mers din prima.....La sectiunea indicata de Dvoastra , am gasit in Radiocomunicatii si Radioamatorism nr 6 / 1995 la paginile 21 /22 detalii despre pozitionarea purtatoarei pe flanc la EMF500-3V , dar pagina de catalog a producatorului inca nu.....poate sunt detalii secrete , stiut fiind ca EMF500 au fost folosite in echipamente militare construite in raposata URSS ? Va rog ajutati-ma !

Link to comment
Share on other sites

Haideti sa o luam babeste...Banuiesc ca vreti sa faceti un receptor HF cu EMF500.Faceti o schema clasica de superheterodina si cuplati acel filtru pe linia de medie frecventa.Binenteles,pt SSB si Cw(eventual)va trebuie un oscilator suplimentar care sa genereze semnale pt detectorul de produs.Daca ati mai facut un montaj de receptie SINCRODINA pt benzile de radioamatori ,o sa observati ca o banda laterala este suprimata si puteti sa receptionati mai lejer o emisiune BLU.Eu cred ca mai multe date PRACTICE nu va trebuiesc,daca,INTRADEVAR va intereseaza acest filtru.Pt emisie,daca aveti o autorizatie de emisie in shack-ul dvs,sa stiti ca acest filtru este superb pt emisiuni SSB si faciliteaza un semnal perfect.(avand o largima ceva mai mare ),exact cum spunea nanopico,care a crescut cu ele.Si daca vrei o comparatie,eu intre XF9 si EMF500 as opta pt cele din urma chiar daca mi-as mai asuma o schimbare de frecventa in plus.Cu respect,Daniel.

Link to comment
Share on other sites

Si apropos de "muzeu istoric":eu am in mana un EMF500 si pare al dracului de nou,arata perfect.Sa stiti ca aceste filtre fac obiectul multor transceivere homemade actuale ,cu care se face trafic serios.Eu daca as gasi un filtru EMF pe CW as da "si un regat",ca in Hamlet,hi!Ma rezum sa caut asa ceva ,neconditionat,si la un pret onorabil...(pt necunoscatori,ma fac nevoit sa amintesc ca Hamlet este un personaj literar,creat de un scriitor britanic;fac aceasta remarca fiind constient ca 42 la suta dintre romani cred ca Soarele se-nvarte in jurul Pamantului,dupa ultimul studiu IMAS.).Va salut!

Link to comment
Share on other sites

Vreau sa construiesc un receptor HF , probabil cu dubla schimbare ( ultima pe 500KHz cu EMF ) dar cu 3 tuburi , o provocare personala......dupa ce ma hotarasc , o sa deschid un subiect pe aceasta tema......vad ca toata lumea cam evita tuburile , chiar si moderatorul a umplut de subiecte sticky ( lipicioase ) sau cum s-or mai chema cu denumiri si subiecte de interes , dar nici unul nu are legatura cu transceivere cu tuburi , receptoare cu tuburi , etaje finale cu tuburi.......dar aproape orice pasionat de radio (amatorism ) are , din nostalgie ( si din considerente de pret modest ) un receptor cu tuburi din cele casate de la armata , cu care iti poti satisface pasiunea......nu vreau sa critic moderatorul , pentru ca inca nu a solicitat nimeni asa cava ( crearea unui subiect sticky cu constructii cu tuburi ) nici constructori nu sunt prea multi , pe tuburi nici atat , dar garantez ca daca ofera scheme , indicatii constructive si poze , s-ar mai putea schimba in bine cate ceva....in cutia cu vechituri a fiecaruia sunt o gramada de componente recuperate de foarte buna calitate din generatia echipamentelor pe tuburi si este pacat sa nu le punem in valoare !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines