Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
bobo

dvd recording yukai-nu raspunde la comenzi

Recommended Posts

salut.am la reparat acest dvd recording(cd rom,tuner,placa baza,iesire sunet 5+1 etc)care la alimentare imi arata pe display ora(absolut corect).la apasarea tastei stand by/on(de pe bord sau telecomanda) pe display imi apare hello(cd rom-ul tinde sa porneasca pt o secunda) iar poi actionarea oricarei taste din bord sau telecomanda este inutila.nu pot sa-l scot din aceasta stare indiferent ce tasta actionez din bord sau telecomanda,nu pot sa deschid nici macar usa pt cd sau sa-l trec inapoi in stand by(pe dispay ramine inghetat mesajul hello).pt a-l trece inapoi in stand by trebuie sa-l scot din priza si sa-l alimentez iar(fenomenul incepe sa se repete).in momentul in care dvd-ul se afla in starea on(cu hello pe dispay) pe tv apare imaginea de intimpinare iar in coltul dreapta sus mesajul "boot svideo 01".in partea stinga a imaginii apar citeva rinduri scrise cu rosu dar nu prea se intelege ce(scrisul pare minjit).am verificat functionarea sursei,starea condensatoarelor care se cam incalzesc,dar totul pare ok,tensiunile debitate de sursa sunt corecte.a mai lucrat cineva cu un asemenea aparat?.....cam ce ar putea fi?o schema mi-ar fi foarte utila.PS: am sa atasez citeva poze cu acest aparat.

Link to comment
Share on other sites

redeschid acest subiect......am constatat ca lipseste hard disk-ul de 80G.am sunat clientul si mi-a spus ca acest aparat a functionat perfect(avind hard de 80G)pina cind a avut nevoie de un hard disk pentru calculatorul lui.a luat hardul din acest dvd si l-a pus in calculator iar dvd-ul l-a pus undeva bine si nu l-a mai folosit pina in ziua cind mi l-a adus la reparat,omitind sa-mi spuna ca-i lipseste hardul.eu i-am pus un hard de 20G dar nu se schimba nimic.clientul mi-a lasat mie aparatul pt ca am incercat sa-l repar(a zis ca-l arunca daca nu pot sa-l repar).INTREBARE: oare lipsa hard diskului original sa fie cauza manifestarii de mai sus sau este o simpla coincidenta ca s-a defectat duca ce i-a scos hardul?ar fi trebuit sa functioneze si in lipsa hd-ului dar fara a putea inregistra?... sau pe hd-ul original a fost instalat un soft fara de care aparatul nu poate functiona?doresc o parere de cunoscator care a mai lucrat cu astfel de aparate gen dvr.ps:am redeschis acest subiect acum pt ca azi m-a contactat un user care are un aparat similar dar cu sursa defecta.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca ai memoria bad.Incearca sa iei legatura cu cel care un aparat identic si vezi daca-i poti copia dumpul,dupa care incearca sa-l rescrii pe o memorie noua pe care o montezi in locul celei vechi,bafta.Daca reusesti spune-ne si noua rezultatul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines