Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Th3_uN1Qu3

Placi sunet USB ieftine - sunt DOAR pt casti!

Recommended Posts

Am luat si eu o ragalie din aia de placa de sunet USB de 15 lei. Se aude rezonabil dar doar cu volumul la maxim (DAC'ul cred ca e pe 8 biti pt ca fosneste si bazaie rau de tot la volum mic), da bine de tot pe casti, dar atat. Am fost surprins ca merge cu ASIO4ALL si chiar doar cu latenta de 9ms (!!!) si am zis sa ma mai joc de'a DJ'ala pe laptop ca mi'era lene sa ma asez la birou la calculator. Pe laptop nu am 2 perechi de canale separate (de fapt am... dar a 2'a pereche reprezinta difuzoarele laptopului, si chiar nu am chef sa il fac bucati doar ca sa'mi mai scot o iesire), asa ca am conectat'o impreuna cu sunetul onboard la mixer si am dat drumul la VirtualDJ.Toate bune si frumoase numa' ca mi s'a aprins complet vu-metrul de pe mixer desi nu dadusem drumul la muzica, iar dupa cateva secunde jucaria USB a crapat. O scot din port, o pun la loc, aceeasi chestie. Scot onboardul din mixer, o leg doar pe cea USB. Merge, insa suna dubios rau, se aude mai incet decat daca pun castile direct pe ea, si distorsioneaza urat daca vreau sa dau mai tare. Si vu-metrul tot ce are el chef indica.Am pus osciloscopul pe iesirea placii USB si am observat catamai oscilatiile, 3v p-p la 64MHz. :nebunrau: Nu stiam ca mi'am luat emitator de radio pirat in loc de placa de sunet! Daca vrea cineva fac si poza cu oscilograma. Situatia e la fel si pe alimentator si pe baterie iar onboardul apare "curat". Concluzie? Mai bine strang bani macar de un Creative. Daca ma plictisesc suficient e posibil sa incerc sa'i trantesc un filtru, ca acum am si statie de aer cald si o caruta de SMD'uri scoase de pe placi de baza, dar mai vedem.Edit: Insa nu oscilatia face placile sa nu mearga impreuna, ci faptul ca "masa" de pe iesire a placii USB sta la 2.5v fata de masa generala.

Link to comment
Share on other sites

Guest brainwash

Ai avut ghinion, eu am luat una cu 8 lei care are deja condensatorii pe iesire :)Eu ma chinui sa scot condensatorul de pe intrare sa o fac osciloscop care sa stie DC, dar nu am reusit, are doar o rezistenta de 'bias', daca o scot nu mai am intrare. Cred ca renunt la 'proiectul' asta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines