Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Azrael

Tv co format imagine aiurea

Recommended Posts

Guest Azrael

Am primit un televizor no-name (cu adevărat no-name - nu mai are nici un eticheta pe el) de 72 (crt, 4/3, plat) care avea un defect la sursă. Am reușit sa îl repar dar acum formatul imaginii este total aiurea: pe un semnal etichetat 4/3 imaginea este tăiate pe laterale (doua benzi negre acoperă aproximativ 15% din ecran/imagine); cînd semnalul nu este etichetat sau cînd selectez Full Screen din meniu imaginea este mai larga decît ecranul; dacă selectez zoom 14/9 sau 16/9 imaginea este extinsa pe verticala în loc sa fie strînsa. Singurul caz în care imaginea este corect încadrata în ecran est cînd semnalul este 16/9 și etichetat asa (comută fără nici o problema singur). De acea eu cred ca placa de baza a acestui televizor ( CM-500 ) a fost la origine gîndita pentru un tv nativ 16/9 și asamblată pe vapor cu un tub 4/3. Am găsit aici în forum comanda pt a intra în meniul de service dar nu am găsit nici o opțiune de a schimba formatul - sau măcar de a strînge imaginea pe orizontala. Singurele opțiuni rămase care ar putea face asta nu sînt etichetate și sînt doar niște numere:opțiunea 1 0001 1000 hex 18opțiunea 2 0011 0111 hex 37opțiunea 3 0100 0000 hex 40opțiunea 4 1111 1111 hex ffȘtie cineva cum as putea schimba formatul imaginii ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Azrael

Știu asta, am intrat în meniul de service , dar nu știu cum sa schimb formatul default al imaginii, de la 16/9 la 4/3, de la opțiunile din meniu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines